.

.

TOTS 21

Imatge de la prfesentació. Foto: ONCE

Aquest matí, Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya han lliurat a Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica el proper dimarts 30 de novembre al Passeig Arqueològic de Tarragona. Fins a 5,5 milions de cupons, amb la llegenda ’20 anys Tarraco. Patrimoni Mundial’, difondran una imatge d’aquest passeig romà per tot l’Estat.

Al segle II aC es va dotar Tàrraco d’una gran muralla que delimitava el perímetre urbà. La longitud era d’uns 3.500 m, dels quals actualment se’n conserven 1.100 m, que circumden el nucli antic. Les muralles són la construcció arquitectònica romana més antiga de totes les que es conserven fora d’Itàlia. Entre els segles XVI i XVII es van reforçar amb bastions, la falsa calça  i els fortins exteriors per tal d’adaptar les defenses de Tarragona a l’artilleria. El Passeig Arqueològic circula entre la muralla romana i la falsa calça moderna, entre jardins, poesies romàntiques i explicacions històriques. Destaquen la Torre de l’Arquebisbe, amb reformes medievals notables, i la de Minerva, que conté l’escultura i la inscripció romanes més antigues de la Península Ibèrica.

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels 19.000 agents venedors, 2.500 d’ells a Catalunya,  que integren la seva xarxa de vendes. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir a l’instant el número que més li agradi. A més, es poden adquirir des de la pàgina www.juegosonce.es i establiments autoritzats.

Els cupons de l’ONCE són part dels productes de loteria social, segura, responsable i solidària de l’Organització que, des del seu disseny fins a la seva comercialització, implementa controls per neutralitzar consums descontrolats, prohibeix expressament la venda a menors d’edat o el consum a crèdit, entre altres mesures. L’Organització manté una responsabilitat amb la ciutadania promovent una política de joc responsable amb els més exigents sistemes d’avaluació i seguiment definits per l’Associació Mundial de Loteries i l’Associació Europea de Loteries i Totos d’Estat.

Redacció