.

.

TOTS 21

L’àrbitre del partit del grup segon de Tercera Catalana entre l’España Canonja i la Cultural Bonavista, que es disputava dissabte passat, es va veure obligat a suspendre l’encontre al minut 89 poc després de rebre una agressió. Segons avançava NacioDigital, tot es va iniciar arran d’una falta al mig del camp que va suposar una doble amonestació en forma de targeta groga tant per al jugador A.B.A. de la Cultural com per al dorsal número 14 de l’España Canonja. La cartolina suposava l’expulsió del jugador de la Cultural, que ple d’ira va aprofitar que l’àrbitre estava anotant les amonestacions per apropar-se per l’esquena i etzibar-li «una contundent puntada a l’alçada de la zona lumbar provocant que caigués a terra». Així ho reflecteix el mateix col·legiat a l’acta, on també es pot llegir que va decidir suspendre el partit davant «la impossibilitat de poder continuar arbitrant pel dolor provocat per l’agressió». El digital afirma que el Cultural Bonavista podria expulsar de l’equip el jugador.

El delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Futbol, Josep Vives, confirmava a tarragona21 aquest diumenge l’agressió. «Ara caldrà veure quina és la decisió que pren el Comitè de Competició», explicava. «I per això caldrà tenir en compte el que reflecteix l’àrbitre a l’acte, així com la informació complementària que pugui aportar com per exemple un informe de lesions i el que pugui arribar a dir els informadors que poguessin haver fet el seguiment del partit» des del camp. En tot cas, Vives no dubta que «el Comitè actuarà amb contundència» (la sanció mínima seria de 15 partits) mentre espera «que el club també faci alguna cosa amb aquest jugador».

Vives ha deixat clar que aquesta agressió «és un cas aïllat i puntual arran de les campanyes que hem impulsat des de la Federació de joc net i contra els insults als camps. Cada cop la gent és més conscient que el futbol s’hi ha d’anar a passar-s’ho bé».