.

.

TOTS 21

El portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, ha confirmat a tarragona21.cat que es presentarà a les primàries.

L’ex senador i diputat, Jordi Sendra, ha afirmat a aquest digital que està «valorant seriosament» presentar-se per a ser cap de llista l’any vinent. Foto: Tarragona21

El Partit Demòcrata (PDeCAT) ha iniciat aquest divendres el procés de primàries amb la convocatòria de l’assemblea local que se celebrarà el pròxim 30 de maig a les vuit del vespre on s’escollirà el candidat o candidata a l’alcaldia de Tarragona i que comptarà amb l’assistència de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i del coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí.

La convocatòria de l’assemblea local s’ha enviat a tots els associats i associades d’acord amb la normativa establerta en el Reglament per a l’elecció dels candidats i candidates a les eleccions municipals de la ciutat de Tarragona. Un cop efectuada aquesta convocatòria, podran presentar candidatura totes aquelles persones que estiguin associades al PDeCAT i comptin amb un aval d’un mínim del 20% dels associats i associades del partit a Tarragona.

Tal i com s’estableix en l’esmentat reglament, també podran presentar candidatura aquelles persones que, tot i no ser associades al PDeCAT o no complir amb l’antiguitat mínima com associades, hagin reunit l’aval de com a mínim dues terceres parts dels membres de la direcció de l’executiva local.

Un cop validades pel Comitè Executiu Local, les candidatures seran ordenades segons ordre de presentació i comunicades als associats i associades per tal que siguin votades en l’assemblea local prevista pel pròxim 30 de maig.

Amb aquesta convocatòria es compleix amb el compromís de l’executiva local de tenir escollit el candidat o candidata a l’alcadia de Tarragona durant el primer semestre de 2018.

Fins el moment els candidats per concòrrer a a la cursa electoral interna són l’actual portaveu del partit al grup municipal de Tarragona, l’advocat Dídac Nadal (substitut del finat Albert Abelló i que des d’un principi va anunciar que necessitava un temps per adaptar-se o no a la condició de polític en primera fila), i possiblement l’exsenador i diputat Jordi Sendra (actualment amb responsabilitats directives a l’Autoritat Portuària).

Del sí de Nadal al «ho valoro seriosament» de Sendra

Nadal ha confirmat aquesta mateixa tarda a aquest diari digital que es presentarà a les primàries. «Sí. Jo venia del món de l’autònom i abans de decidir-me volia veure com era aquest món de la política que desconeixia. I al final m’hi trobo còmode i, vist el context en què es troba la ciutat del qual no n’estic gens satisfet, he decidit sortir al ball». Sol? «No sé quina serà la decisió final de Sendra, però ens hem emplaçat a què, si s’acaba presentant, hem d’aconseguir entre tots que aquestes primàries siguin un exemple. Només cal veure el que passa als països de cultura angle-saxona, on processos com aquests es donen amb tota la naturalitat del món i no passa res», explicava.

Per la seva banda, Sendra ha assegurat a tarragona21.cat que «estic valorant seriosament la possibilitat de presentar-me. Em fa il·lusió ser el cap de llista del meu partit a la ciutat», ha afegit.