.

.

TOTS 21

Dos agents dels Bomebrs a la zona de l’accident

El Parlament obrirà una comissió d’investigació sobre l’accident de fa tres setmanes a la planta d’IQOXE. La petició arriba amb la unanimitat de tots els grups, i ja ha estat entrada a registre. Un cop aprovada pel ple de la cambra, la comissió d’estudi ja es podria activar en qüestió de poques setmanes, segons ha avançat a Tarragona Ràdio el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós. Recordem que es tracta d’una petició que han fet diversos partits polítics i molts ajuntaments de la zona, entre ells el de Tarragona, que també ho va reclamar per unanimitat.

El diputat de Junts per Catalunya ha titllat de «gravíssim» l’accident del passat 14 de gener a la planta de La Canonja. Diu que caldrà revisar els protocols i destaca que retornar al territori la gestió de les emergències d’aquest tipus serà un dels punts que s’abordarà. Per Campdepadrós, és una demanda lògica tenint en compte que més de la meitat de la indústria química del país es troba a Tarragona.

D’altra banda, Campdepadrós ha denunciat que el Tribunal Constitucional hagi acordat portar-lo a la fiscalia, junt amb el president del Parlament, Roger Torrent i el vicepresident primer, Josep Costa, perquè estudiï una possible desobediència a les seves resolucions. Aquest suposat incompliment fa referència als acords de la Mesa del 22 i 29 d’octubre que van admetre a tràmit una proposta de resolució de resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Pel diputat tarragoní no van tenir cap actitud de desobediència sinó que el que van fer va ser vetllar pels drets de tots els diputats de la cambra.