.

.

TOTS 21

Una imatge d'arxiu d'una sessió parlamentària. Foto: Parlament.cat

Una imatge d’arxiu d’una sessió parlamentària. Foto: Parlament.cat

El Parlament ha aprovat exigir al govern de l’Estat l’acabament del corredor mediterrani entre Tarragona i Vandellòs amb les noves estacions de Cambrils, Salou, intermodal de Reus i millores a l’estació de Tarragona. Ha votat en contra el PPC i la CUP s’hi ha abstingut. Aquest és un dels punts d’una moció del PSC centrada en les comarques tarragonines. També s’ha donat llum verda a fer les gestions necessàries davant de l’executiu espanyol perquè l’autopista AP-7 sigui gratuïta al seu pas pel Baix Penedès. De fet, tot i el vot en contra de CiU, també ha prosperat instar el Govern garantir l’alliberament dels peatges de la C-32 al seu pas per aquesta mateixa comarca en el cas d’usuaris habituals.

Crítiques del PSC

D’altra banda, el diputat socialista Xavier Sabaté ha lamentat que moltes propostes del PSC relacionades amb les comarques de Tarragona hagin quedat rebutjades. Sabaté ha declarat que “la pretensió era posar les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre a l’agenda del Govern però CiU i ERC no han volgut adquirir compromisos concrets.”

“Per això em sap greu que no s’hagi aprovat el preàmbul que encapçalava la moció que plantejava realitzar en un termini màxim de tres mesos un pla calendaritzat que inclogués les següents accions a les comarques tarragonines i les terres de l’Ebre.” Cal tenir present que aquest punt no comportava cap despesa econòmica i que tan sols pretenia que el Govern digués quan (quin calendari) es posaria per fer la feina. CiU i ERC han demostrat amb això que no volen cap compromís.

“Ni tan sols tornar a posar en marxa el Pla Estratègic del Camp de Tarragona que acaba enguany i que ara quedarà al calaix, ni el de les Terres de l’Ebre que ja està redactat i que es demanava que sortís a la llum.”

Per al diputat tarragoní “CiU i ERC han demostrat molt poca sensibilitat votant pocs punts més que els que corresponen a l’Estat. Ni tan sols alguns que no comporten compromisos econòmics com considerar al Baix Penedès entre les comarques amb més atur de Catalunya quan és precisament la que té més persones aturades.”

“O bé acordar amb els Ajuntaments de Tarragona, Altafulla, Constantí i Roda (que formen part del conjunt de Tarraco considerat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat) o decidir una ubicació a la ciutat de Tarragona on aplegar tots els serveis administratius de la Generalitat (Girona sí que ho té) evitant així la dispersió i el cost elevat actual de tots els serveis territorials. O cap punt de medi ambient i eficàcia energètica que tampoc comportava despeses econòmiques.”