.

.

TOTS 21

El Francolí, al seu pas per Tarragona, després d'un episodi de pluges intenses

La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern de Catalunya a reiniciar la tramitació del pla de gestió de les conques del Francolí i el Gaià. Així mateix, també resol que s’aprovin els plans de gestió de les conques del Baix Llobregat, Anoia, Tordera, Ridaura i Calonge, Muga, Fluvià, Foix i Besòs, dels quals només falta la tramitació i estan pendents de fer-ho des del període 2010-2012.

La diputada d’ICV-EUiA a la comissió de Territori i Sostenibilitat, Hortènsia Grau, va defensar aquests punts en una esmena d’addició a una proposta de resolució d’ERC sobre el compliment dels cabals de manteniment als rius de les conques internes catalanes.

En aquest sentit, l’aprovació dels plans de gestió de tots els rius de les conques internes de Catalunya, dotaria d’una major protecció ambiental els seus cursos i hàbitats, així com de la garantia dels cabals de manteniment, ja que aquests es revisarien i s’establirien els usos i concessions actuals d’acord amb la Directiva Marc de l’Aigua.

Segons Grau, aquest pas “és important per als rius tarragonins, ja que els plans de gestió són una peça fonamental que ens ajudaria a millorar la qualitat dels nostres rius i regular les activitats que avui dia afecten seriosament la seva sostenibilitat, ja siguin d’origen industrial, ramader o turístic”.