.

Un tren de rodalies

Un tren de rodalies

Aquest matí, el Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució presentada per ICV-EUiA a proposta d’ICV Vilafranca, demanant l’ampliació del servei de rodalies Tarragona fins a Vilafranca del Penedès. El document ha sigut aprovat per la unanimitat dels grups presents, amb el compromís del govern de la Generalitat de presentar els estudis tècnics definitius abans de finals d’any per a poder finalitzar les actuacions necessàries durant l’any 2015. La resolució també demana a la operadora del servei, RENFE, una millora dels trens i d’altres materials rodants per a fer possible l’ampliació del servei.

Des d’ICV Vilafranca mostren la seva satisfacció per l’aprovació de la proposta, i asseguren que vetllaran pel compliment del calendari de compromisos assumits pel govern de CiU. Cal recordar que els ecosocialistes ja van portar el debat al Ple municipal de Vilafranca del passat mes d’abril una moció similar, que també es va aprovar per unanimitat dels grups.

Segons regidor Toni Peñafiel “Aquesta connexió amb Tarragona i el Camp és important, especialment per la gent de Vilafranca i comarca que s’ha de desplaçar al Camp de Tarragona que avui dia utilitza el transport privat perquè perden massa temps tant amb el tren com amb el bus, i per això ara caldrà seguir insistint per a que el Govern de CiU a la Generalitat assumeixi i compleixi amb els seus compromisos”.