.

.

TOTS 21

Tasques de neteja a Parc Riu Clar. Foto: Alejandro Navarro

Tasques de neteja a Parc Riu Clar. Foto: Alejandro Navarro

Què és el Pam a pam? Què busca l’Ajuntament de Tarragona amb aquesta proposta innovadora en matèria de neteja?

Es precisament tracta del projecte estrella del Govern de l’alcalde, Rubén Viñuales. I ja s’ha iniciat: aquest dimarts començava a caminar als barris de Ponent. Ha estat el barri de Parc Riu Clar el primer de beneficiar-se’n d’una actuació que serà contundent. Així, els veïns han pogut observar com una trentena de treballadors, formats per tècnics municipals i treballadors d’empreses externes a l’Ajuntament, s’hi han presentat per tal que que en els propers tres dies facin tasques intensives de neteja, jardineria, senyalització i dignificació de l’espai públic

Tasques de jardineria. Fotos: Alejandro Navarro

Tasques de jardineria. Fotos: Alejandro Navarro

La coordinació és una tasca clau del Pam a pam. Hi ha molt territori on actuar i en diferents fronts. Ho explica el conseller de Medi Ambient i Espai Públic, Guillermo García: “Tenim clar que la proposta neix amb la intenció d’intervenir en els diferents barris de la ciutat, fent-ho de manera coordinada i responent a les demandes dels veïns i veïnes i de falta de manteniment”. I és que justament “la cura de la nostra ciutat i la política de proximitat són dues prioritats del Govern i el Pam a pam suposa una millora en els dèficits existents en aquest sentit”. El conseller ha conclòs que aquest “és un projecte prioritari, pensat per a la ciutadania i que tindrà beneficis evidents i visibles”. 

Tasques de pintura de mobiliari urbà. Foto: Alejandro Navarro

Tasques de pintura de mobiliari urbà. Foto: Alejandro Navarro

Es tracta d’un projecte extensiu a tota la ciutat de Tarragona al llarg de 2023. No només això, la intenció de la Regidoria que comanda García és que el projecte s’estengui precisament als entorns que més ho necessiten.

En què afecta el Pam a pam? “Parlem de neteja, però també de seguretat vial i de dignificació de l’espai”, afirma el regidor. Cada especialització requereix d’un grup humà concret, que duen a terme una sèrie de tasques concretes i que, segons el pla, està previst que puguin treballar d’una forma coordinada però independentment els uns dels altres. No s’acaba tot a Ponent: també els barris de Llevant se’n beneficiaran, i s’actuarà abans en funció de les necessitats de cada entorn.  

Tasques de reparació de voreres. Foto: Alejandro Navarro

Tasques de reparació de voreres. Foto: Alejandro Navarro

Resumim, doncs en què consisteix el Pam a pam i en què incideix: 

  • NETEJA. Tasques: neteja de voreres i calçada, retirada d’herbes d’escocells, voreres i calçada, neteja de contenidors, el repàs de lluminàries, la retirada de pintades i adhesius de papereres, contenidors i façanes municipals així com  la neteja de papereres i canvi de les que estiguin malmeses. Equips: SECE, FCC i EMATSA.  
  • SEGURETAT VIAL. Tasques: repintat de marques vials, repàs i nova senyalització vertical, repintat de marques d’aparcaments, repintat de marques vials de parades, reparació de clots a l’asfalt i de tapes de registres. Equips: Brigada MunicipalAparcaments, EMT, la Brigada d’Intervenció Ràpida, Àrea de Mobilitat i EMATSA.
  • DIGNIFICACIÓ ESPAI PÚBLIC. Tasques: pintura de mobiliari urbà, la reparació de panots a les voreres i la dignificació i embelliment de parterres i parcs propers. Equips: Brigada Municipal, la Brigada d’Intervenció Ràpida i UTE jardiners de Tarragona.

V.Tapias