.

.

TOTS 21

Cartell de la Feta Major dels Pallaresos

El Pallaresos tornarà a viure amb plenitud la Festa Major després dels rigors de la pandèmia dels darrer dos anys i recupera actes populars que no es van poder organitzar com la Despertada del patró, la baixada de carretilles o la Bicicletada.

La festa comença oficialment aquest dissabte, dia 23, amb una exhibició de kàrate, un sopar de motxilla a la pista de Pallaresos Park -que es repetirà a la pista de la sala polivalent el dia 30- i amb un concert del grup tarragoní Ready to Rock, el millor grup de versions tarragoní, que actuarà a les 23 hores. Abans hi haurà jocs interactius de les 20:30 a les zero hores.

La regidora de Festes, María Jesús Coronado, destacava que les festes ‘estan pensades per a totes les edats, des del més petits al més grans’. Coronado desitja que la població gaudeixi a fons de les festes després dels dos anys passats. Altrament, el consistori vol agrair ‘molt especialment a les associacions i entitats del municipi la seva implicació i el gran interès mostrat a participar en aquesta Festa Major’, ha subratllat a Tots21.

Una altra data marcada en vermell serà el dia 29, quan es proclamarà l’Hereu i la Pubilla del 2022 de la mà dels representants de la Casa de la Vila i amb el comiat dels representants emèrits. En acabar hi haurà berenar per tothom. L’endemà, a les 12h, i a l’Avinguda Generalitat, 12ena edició de la Baixada de Carretòmines.

La regidora de Festes, María Jesús Coronado. Foto: Ajuntament

El dia 31, a les 12 hores i davant la Casa de la Vila, Despertada del patró, que no es va poder fer l’any passat. Us conviden a fer soroll a la Despertada del patró, amb una bona remullada, i per finalitzar el recorregut, vermut i molt bona música al carrer Alt. El recorregut és aquest: sortida des de davant l’Ajuntament, Carrer Jujol, Carrer Nou, Carrer Major, Carrer Clotas, Avinguda Catalunya, Carrer Mestre Rosari, Carrer Alt. Col·laboren la Colla Gegantera dels Pallaresos i l’Afer de la Dona. També aquell dia es recupera la Bicicletada popular.

1a edició de PALLAFEST

Dilluns, 1 d’agost, arriba el pregó, a càrrec de Teresa Rigau, veïna dels Pallaresos, de Ca Marxant. Rigau és catedràtica del Departament de Medicina i Cirurgia Animal de la UAB. L’endemà, 2 d’agost, una novetat: A les 23 h, a la pista de la sala polivalent, 1a edició de PALLAFEST, amb un doble concert de la mà de Chicanos, en primera instància, i seguidament, Ankor.

El 3 d’agost es viurà una Niu d’Hipnosi de comèdia, amb l’humorista del Circ du Soleil Aryel Altamar, un personatge que suma èxits alla on actua. Ho farà a les 23 hores. El dia 5 actuarà l’orquestra Centauro, que no ho va poder fer per cap d’any, i l’endemà el protagonisme serà per l’Orquestra Nova Blanes.

El 6 d’agost, dia de la Transfiguració del Senyor, a les 11 h i des de l’Ajuntament, Anada a l’Ofici. La Corporació Municipal sortirà de l’Ajuntament, precedida dels elements del seguici popular, acompanyada dels representants del pubillatge i dels representants de les entitats del poble i la Xaranga Tocabemolls. Recorregut: Avinguda Catalunya, Carrer Jujol, Carrer Nou, i plaça de l’església. A les 12 h, a l’església de Sant Salvador, missa solemne de la Transfiguració. Aquella jornada també es viurà el 15è aniversari de La Mulassa i la Despertada del Gegants.

L’endemà, a les 18 h i a la cruïlla del carrer Nou, Diada Castellera, amb l’exhibició de les colles castelleres Xiquets del Serrallo, Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, i els Xiquets de la Torre. També s’organitzarà un sopar amb pa i tomàquet i posterior monòleg amb el televisiu Víctor Parrado. Un castell de focs clourà les festes.

Consulteu la programació completa en aquest enllaç.