.

La mostra fa un per antic material i per la història d’aquest centre educatiu, i es podrà visitar fins al 8 de juny. Foto: Cedida

Fotografies, documents antics, uniformes o objectes avui ja insòlits formen part de la mostra retrospectiva del 125 aniversari de l’Escola Maria Cortina de Reus. El Palau Bofarull de la Diputació acull aquesta exposició que vol homenatjar totes les generacions de reusencs i reusenques que han format part de l’escola.

“125 anys fent escola” és el lema de l’exposició i de la celebració de l’efemèride. Maria Cortina, pedagoga reusenca, va fundar l’escola el 1899 en un pis a del raval de Santa Anna. Al llarg dels seus 125 anys, l’escola ha evolucionat i ha crescut com a centre pedagògic de referència. Des del 1985 és una cooperativa de treball, gestionada pels mateixos professionals del centre amb una participació activa i constant del professorat. Es defineix com una escola amb un fort compromís amb la societat, oferint una formació individualitzada per al seu alumnat, en col·laboració amb les famílies.


Altres notícies:


La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha estat l’encarregada d’inaugurar la mostra. L’han acompanyada, l’alcaldessa de Reus, Santa Guaita; l’actual directora de l’escola, Maria Josep Escurriola i el president de la cooperativa del centre, Ricard Navarro.

L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 8 de juny, de dimarts a dissabte, d’11.00h a 13.00h i de 17.00h a 20.00h, a la sala d’exposicions del Palau Bofarull, a la primera planta de l’històric immoble.