.

.

TOTS 21

Una imatge de l'avinguda. Foto: Cedida

Una imatge de l’avinguda. Foto: Cedida

Aquest estiu, la Pobla de Mafumet tindrà dues noves connexions d’entrada i sortida al municipi, gràcies a la finalització i entrada en funcionament dels treballs d’ampliació de l’avinguda Mina de Madró, que avancen segons els terminis previstos.

Amb tot, un cop finalitzats els treballs -aquest proper estiu-, els pobletans podran gaudir d’una avinguda que es convertirà en una autèntica artèria, ja que travessarà tot el municipi, des de la coneguda com a Zona de les moreres (a l’entorn del camp de futbol i el Parc de les Pobles) fins a la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

A través d’aquesta ampliació, la Pobla guanyarà 280 metres lineals d’avinguda, així com també s’hi està duent a terme la urbanització del lateral més proper al nucli urbà i la creació dels carrers adjacents que permetin connectar el nou tram d’avinguda amb el seu entorn més proper. Això permetrà la creació de tres noves illes, que seran parcialment ocupades amb nous equipaments públics.

Entre aquests nous equipaments hi destaquen un aparcament de superfície amb capacitat per a 90 vehicles, i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Aquesta àrea d’esbarjo infantil estarà ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta. Comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys. Hi destacaran dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb mobiliari urbà, com ara bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

A més i pel que fa als serveis complementaris al nou procés d’urbanització d’aquesta zona del poble, el projecte inclou l’extensió per via soterrada de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica -actualment a l’espera de la retirada d’una torre i del soterrament del servei- i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També s’ha dut a terme l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T-721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

Finalment, també s’està tenint en compte l’accessibilitat, per la qual cosa el nou tram de l’avinguda Mina de Madró estarà lliure de barreres arquitectòniques. Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garantirà una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos existent a la resta de l’avinguda Mina de Madró.

El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, a càrrec dels pressupostos de l’Ajuntament pobletà dels anys 2022 i 2023, en un projecte que suposa la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats. Aquesta àrea també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals.