.

Signatura del pacte de govern

Signatura del pacte de govern

El nou repartiment de carteres al govern de consens de Torredembarra ja és una realitat. Passaven pocs minuts de les dues quan el nou alcalde, Enric Grangel, ha ‘convençut’ els nous responsables de govern de les seves funcions. Un repartiment que no ha estat exempt d’algun estirabot, sobretot entre les files de CiU.

Després del pacte de govern i les dilatades reunions entre dijous i divendres, el cartipàs de la Torre fins les properes municipals quedarà de la següent manera. Grangel assumeix, a més de l’alcaldia, les carteres de Personal i Organització Interna. Els seus dos companys socialistes, Jordi Solé i Olga González, s’encarregaran de: Ensenyament, Urbanisme, Comunicació i Noves Tecnologies, el primer; i Governació i Benestar Social, la segona.

A CiU, Rosa Maria Guasch (l’única regidora convergent no imputada en el cas Torredembarra) es farà càrrec de Serveis i participació, i Immigració; i Octavi Solé –el regidor nacionalista entrant en el lloc de Daniel Masagué– ocuparà Sanitat. Per ERC, Eduard Rovira serà el responsable de Cultura, platges i Medi Ambient. Al PP, Núria Gómez, portarà Turisme i Promoció Econòmica i Comerç; mentre Núria Rubió portarà Hisenda i Patrimoni.

Per últim, Juan Velasco (ADT) serà el responsable de Joventut i Esports.

Guasch volia conservar Cultura

Una de les principals ‘disputes’ en la confecció del nou cartipàs ha arribat per la disconformitat de Rosa Maria Guasch (CiU) amb la seva nova cartera. Guasch és l’única membre del govern Masagué que, com a no imputada, s’ha mantingut a la cadira. Amb tot, la voluntat de Grangel era clara: significar un canvi real de forces. Per aquest motiu, el nou batlle ha preferit que Guasch abandonés la seva anterior cartera, Cultura. Inicialment, Guasch havia rebut l’oferiment de portar Ensenyament però volia intercanviar aquesta regidoria per la de Cultura.

Grangel s’hi ha oposat i, finalment, Guasch es farà càrrec de Serveis i Immigració.

El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Solé, ha justificat que “en la proposta de regidories s’han tingut en compte les capacitats i coneixements de cadascú”. A partir d’aquí, sosté, “la feina serà la de garantir el dia a dia”.

El nou govern funcionarà amb òrgans de discussió periòdics i, en la junta de govern, hi seran representats tots els partits: els partits de govern hi tindran veu i vot; i els de l’oposició (ABG, la regidora no adscrita Montse Gassull i Ignasi Duran, del GIT) hi tindran veu però no vot.

Està previst que dilluns els regidors prenguin possessió de les seves noves responsabilitats.

Joan Marc Salvat