.

El Nàstic, que ha jugat amb la segona equipació, ha tancat a Olot la pretemporada amb quatre patits guanyats, un empat i dues derrotes. Foto: Nàstic

El Nàstic ha acabat aquest dissabte a terres gironines el seu pas pel laboratori de la pretemporada. Ara ja només podrà fer experiments amb gaseosa, perquè a partir de diumenge dia 29 enceta la 1 RFEF al camp de l’Atlético Sanluqueño. Ho ha fet imposant-se al camp d’un vell conegut, la UE Olot (que militarà enguany a la 3 RFEF després que tot li sortís malament) per un solitari gol d’Aythami al minut 65 a la sortida del primer córner que llençaven els granes.

Els set partits que tanquen el pròleg es resumeixen així en quatre victòries, 1 empat i dues derrotes. Les bones sensacions col·lectives cal buscar-les en la imatge seriosa donada avui, la remuntada davant el Girona i la golejada a l’Atlético Levante. En tots dos partits havia anat a remolc del marcador. En contrapartida, la necessitat d’anar provant peces i el cansament acumulat van deixar mal regust de boca contra el València Mestalla i el Barça B.

En l’aspecte individual, s’albiren titularitats. Manu ha guanyat protagonisme sota pals, Aythami i Quintanilla semblen apuntar a la parella de centrals (amb permís de Trilles), Robert Simon ha impressionat per la banda dreta, flanc que ha tingut també com a figura destacada un notable Pol Domingo (Albarrán ho tindrà difícil per encaixar encara que la seva experiència és un grau), i tant Fullana com Pedro del Campo estan destinats a combinar-se com un gin-tonic a l’esquerra. Almenys, mentre Bonilla no vagi agafant forma després de les molèsties que va patir contra el FC Barcelona. Joan Oriol es dibuixa com indiscutible en el debut de la setmana vinent, i Pedro Martín ha demostrat caràcter per voler ser el punt de referència atacant dels granes. Qui no estarà de ben segur a l’onze titular és Jannick, posicionat com mitja punta per Raül Agné, que arrossega un partit de sanció del curs passat. Tampoc hi serà en el següent partit contra el Barça B perquè ha estat convocat per Guinea Ecuatorial per disputar la fase de classificació per al Mundial de Qatar.

Pel que fa al partit davant l’Olot, poc a dir. La primera meitat, disputada, ha tingut tres moments clau per als visitants. Els granes es podrien haver posat per davant al marcador al minut 3 amb una jugada iniciada per Pol Prats, seguida d’una desmarcada de Pedro Martín i finalitzada per Edgar amb un xut ben resolt per Batalla. Al minut 15 Aythami s’incorporava a l’atac i la seva rematada sortia per poc per damunt del travesser, i el porter local salvava de nou el seu equip al minut 21 davant Pol Prats. Els locals han aguantat el que ha durat Eloi, únic jugador que ensenyava els dents i aprofitava els pocs espais deixats per la defensa visitant.

A la represa els tarragonins han controlar espai, temps i pilota. I el triomf ha arribat després que Bonilla (entrat a la segona meitat), executés la jugada d’estratègia a pilota parada a la perfecció. La seva centrada des del córner ha estat pentinada al primer pal per Ribelles i rematada al segon per Aythami. Un gol que Agné espera veure repetir, a tot segur, durant la competició, perquè de la pilota aturada s’ha de treure petroli.

Alineacions

UE Olot: Batalla; Ferri, Gerard, Ayala, Blázquez (Pijuan, minut 73); Eloi (Pedrosa, minut 73), Eric, Terma (Ferrón, descans); Moha (Zaka, minut 58), Kilian (Ot Serrano, descans), Arranz (Callís,  minut 73)

Banqueta: Torra (PS), Ferrés, Ot Serrano, Ferrón, Pedrosa, Forés, Callís, Zaka, Colomer, Pijuan

Nàstic: Manu; Pol Domingo, Trilles (Quintanilla, descans), Aythami, Joan Oriol (Pol Ballesteros, minut 75); Pedro Del Campo, Montalvo (Ribelles, minut 33), Fullana (Bonilla, minut 56), Pol Prats (Fran Carbia, minut 33, substituit a causa d’una lesió per Jannick al minut 68); Pedro Martín (Robert Simon, descans), Edgar (Pablo Fernández, minut 56)

Banqueta: Gonzi (PS), Bonilla, Ribelles, Fran Carbia, Pol Ballesteros, Cirkovic, Quintanilla, Pablo Fernández, Robert Simon, Jannick, Karim, O. Sanz

Targetes grogues: Edgar Hernández, minut 54.

Gol: 0-1, Aythami (minut 65)

La pretemporada del Nàstic:

Una expulsió rigorosa es carrega el Barça-Nàstic (4-0)

Plàcida victoria del Nàstic davant l’Atlético Levante (4-1)

Al Nàstic ja no li tremolen les cames a l’hora de remuntar partits (2-1 davant del Girona)

El Nàstic perd 2-0 contra el València Mestalla en un partit per oblidar

Empat a res (0-0) entre el Barça B i el Nàstic

Pol Prats s’ho passa bé a les Terres de l’Ebre i marca dos dels cinc gols del Nàstic contra el CD La Cava