.

La derrota ha acabat amb 16 jornades consecutives invictes dels grana.

El Nàstic ha perdut aquesta tarda el primer matx-ball per aconseguir matemàticament l’ascens a Segona Divisió Pro, en perdre al camp del maleït Llagostera (posant així punt final a 16 jornades consecutives invicte) per 1-0. Els granes continuen necessitant només d’un punt, que podrien aconseguir aquest proper cap de setmana contra l’Espanyol B, encara que una derrota o un empat del Badalona aquest diumenge al camp del Cornellà els podria servir per fer-se amb l’objectiu d’agafar l’ascensor a falta de dues jornades. De cara a la medalla del liderat, el Nàstic continua primer amb 32 punts mentre que l’Andorra en té 29 en segona posició en un cap de setmana on descansa. Els del Principat comparteixen puntuació amb el Barça B, abans del derbi contra els pericos d’aquest diumenge. El Badalona, un altre protagonista de l’obra, és quart amb 27.

El Nàstic arribava amb les baixes de Gonzi, Rueda, Brugui i Fausto Tienza (per targetes) a un camp que té marcat en vermell al seu currículum i que sembla construït damunt d’un cementiri sioux. No només pel fet que aquesta temporada no hagi guanyat ningú, més enllà del RCD Espanyol en Copa del Rei i a la pròrroga. També perquè a l’històric acumulat (on no hi ha cap victòria registrada al terreny local, sigui dit de pas) hi ha un precedent dels que provoquen odi etern, com és el partit per pujar a Segona Divisió A la temporada 2013/2014. Els granes van fer pana en aquest ascens, en una eliminatòria que va acabar gairebé necessitant de la intervenció dels Marines, i aquesta vigent temporada han reviscut antics malsons estampant-se un altre cop contra el Llagostera a la Copa Federación.

En resum, era un partit al que se li tenia ganes per part del motor grana. El seu cap de màquines, Toni Seligrat, encertava al dir en la prèvia que les dimensions del camp, poc més gran que una capsa de mistos, obligava a estar atents a dos aspectes del joc: la pilota aturada i les segones jugades. Perquè  la primera part ha estat marcada pel gol de Dieste al minut 38, recollint el llançament d’una falt perpendicular a la porteria de Suárez. El seu toc suau ha estat suficient per desviar la pilota, enviar a la brossa la imbatibilitat de més de 200 minuts de la porteria tarragonina i fer evident que els granes, més enllà d’uns primers 15 minuts que han servit per demostrar qui és el líder de la categoria, han patit l’efecte gasosa. Bàsicament, molta brumera al treure el tap i després un buit a l’ampolla. En els primers 15 minuts només un llançament de Bonilla ajustat al pal al minut 9 i un cop de cap de Quintanilla al minut 30 desviat a la dreta del porter local han donat sensació de perill. El 4-4-2 escollit per Seligrat no funcionava, i el gol de Dieste al minut 38 semblava una broma de mal gust, desviant el just una falta perpendicular a la porteria de Suárez. La pilota parada de la qual calia estar atents, sense anar més lluny.

A la represa, res destacable. Inoperància absoluta, amb Gerard Oliva com un dels assenyalats de forma més o menys injusta perquè el partit ha fet pujar el risc de rebrot de badalls per damunt de la banda alta. El tècnic del Nàstic ha modificat el sistema per adaptar-lo a un 4-3-3 amb l’entrada escalonada de Carbia i Pol Ballesteros. Un truc de mans que no ha fet màgia perquè ni despullant el doble pivot de sortida el Nàstic ha pogut carburar. De fet, el més destacat de la segona meitat ha estat el debut del romanès Lupu, i una jugada en què Lasso ha jugat a billar a tres bandes sense poder embocar.

Post-data: Desaprofitar patits com aquests penalitza, perquè acumular punts ara ajudaria, un cop superada pantalla, a marcar diferències amb els rivals de cara a intentar pujar a Segona A.

Alineacions

UE Llagostera: Marcos; Aimar; Marcos; Diego; Pere; David Garcia (Juvi, minut 25); Cortés; Guiu; Gil; Dieste (Maynau, minut 77); Sascha.

Banqueta: Torra; Bigas; Julen; Pitu; Maynau; Juvi; Pau, Manchón; Youssef.

Nàstic: Suárez; Albarran; Trilles; Quintanilla; Joan Oriol; Ribelles (Pol Ballesteros, minut 75); Fran Miranda (Carbia, minut 59); Fullana (Lupu, minut 87); Bonilla; Pedro; Oliva (Joel Lasso, minut 87).

Banqueta: Parra; Guillem Jaime; Pol B;, Pol D.; Lupu; Carbia; Amang; Guiu, Lasso.

Gol: 1-0, Dieste (minut 38)

Targetes grogues: Marcos, minut 12; Pedro Martín, minut 31; Quintanilla, minut 33; Bonilla, minut 35; Fran Miranda, minut 57 (es perd el proper partit contra l’Espanyol B); Trilles, minut 68; Guiu, minut 78; Sascha, minut 81.