.

Quique Martín saluda Lucas Alcaraz abans de començar el partit

El duel de necessitats s’ha resolt per al Saragossa, que ha aconseguit donar el tomb a un marcador que havia començat molt favorable als grana amb un gol de Fali als quatre minuts. Tres jugades d’estratègia a pilota parada han definit el partit, dos córners i una falta directa. De postres, quan els grana remaven de valent per assolir l’empat a dos, una errada defensiva monumental ha deixat Alvaro -exgrana la temporada passada- davant Becerra i aquí ha acabat el partit.

Els aragonesos, situats al precipici a l’inici del partit, han guanyat per intensitat, garra, i pels detalls, sense fer cap gran partit. Els grana no han creat gaire ocasions, fet ja habitual, i han anat a remolc de l’equip de Lucas Acaraz, però almenys s’ha tornat a veure aquelles ganes que Quique Martín li demana als seus jugadors.

No ha tingut tampoc la sort de cara en gairebé cap moment davant un Saragossa molt disciplinat i que ha controlat el moviment de la pilota gairebé tot el partit, perseguint els grana i marcant-los aferrissadament. La sortida a la meitat de la segona part de Manu Barreiro ha suposat un lleuger canvi d’intencions, malgrat que feia poc els visitants havien assolit l’1 a 2 amb una genial falta directa del jove debutant Pep Biel. I Manu s’ha mostrat com el més incisiu, dominant el blocatge d’esquenes a porteria, perpo sense ocasions. El centre del camp navegava i de vegades semblava inexistent.

Però les ocasions no arribarien gràcies a la intensitat defensiva dels aragonesos. Hi ha hagut moments a la primera part en què els grana tenien un cert domini sobre els de Lucas Alcaraz, quan s’atrevien a pressionar la sortida de la pilota rival.

El gol de Fali d’una rematada de cap franca en un córner primerenc semblava canviar les coses per una vegada, acostumada la grada a la mala estrugança que acompanya el Nàstic a casa des de la temporada passada. Però amb el pas dels minuts era el Saragossa qui prenia el control del partit, marcant intensitat al mig del camp i descobrint un Nieto que sortia amb pilota controlada des del lateral esquerra acabant amb centrades perilloses. No taponaria el Nàstic aquestes sortides, i quan tindria la pilota, li duraria molt poc. No deixava pensar l’equip de Lucas Alcaraz. No hi havia temps per fer res amb la pilota als peus i tampoc la qualitat suficient per poder sortir-se’n.

D’un córner arribaria l’empat en una acció amb mala sort de Djetei, un dels millors del partit, i això enfonsaria els grana, que veurien com una tempesta els passaria per sobre els primers 20 minuts de la segona part. De la tempesta en sortiria la remuntada i aleshores s’incrementaria l’angoixa local per assolir l’empat. Una passada criminal de Javi Jiménez enrera a un Alvaro Vázquez tot sol remataria la feina dels aragonesos.

Fitxa tècnica

Aliniacions:

NÀSTIC: Becerra; Mejías, Albentosa, Djetei (Barreiro, 68’); Sebas Coris (Tete Morente, 52’), Javi Jiménez, Fali (Rocha, 61’), Javi Márquez, Brugué; Luis Suárez, Manu del Moral.

REAL ZARAGOZA: Cristian Álvarez; Delmás, Verdasca, Perone, Lasure; Javi Ros, Eguarás, Pep Biel (Zapater, 84’), Nieto; Pombo (Aguirre, 90’), Marc Gual (Álvaro Vázquez, 70’).

Àrbitre: Milla Alvéndiz.

Targetes grogues: Albentosa (12’), Luis Suárez (51’), Mejías (59’) y Rocha (64’); Nieto (45’), Marc Gual (59’), Pombo (66’) i Cristian Álvarez (82’)

Gols: 1-0, Fali (4’); 1-1, Djetei (pp); 1-2, Pep Biel (64’); 1-3, Álvaro Vázquez (90’).

Nou Estadi: 4.348 espectadors.