.

Els jugadors del Nàstic, celebrant el segon gol

El Nàstic fa olor de miracle. És com el mite de l’etern retorn. Sempre torna el Nàstic vencedor. Després de passar-se més de mitja temporada dormit als llaurers, ha decidit de nou demostrar qui és i aquesta tarda ha aconseguit la vuitena victòria consecutiva que l’apropa encara més del play off en un entorn espectacular: més de 8.000 seguidors -més de mig estadi ple- i una afició que ha respost recordant els vells temps de glòria.

Els dos equips dediquen un minut de silenci a Tito Vilanova. Foto: P.V.

Arrancava amb força un Nàstic esperonat pels seus seguidors. Als pocs minuts, Marcos ho provava amb un xut elevat. Als 11 minuts, Lago, a centrada de Cuevas, la rematava de cap molt forçada. Era l’avís; mig minut després, Lago marcaria l’un  a zero al minut 11. Tot sol se n’aniria amb velocitat pel carril de l’esquerra i li posaria ajustada rasa al pal del porter.

Adri Cuevas,  David Sancho i Lago s’agradaven en una jugada ben combinada. El Nou Estadi apretava com als vells temps i en una sacada de falta, Rocha centrava perillosament. Una complicada jugada de Juanjo acabava en córner. Malgrat les arrencades del Nàstic, l’Elx dominava més. Lago la tenia al minut 33, molt clara, però desaprofitava una contra molt perillosa del ‘Piojo’.

Llargues cues a les guixetes abans de començar el partit. Foto: J. Domínguez

En una contra perillosa, Marcos era objecte de penal, que l’àrbitre no veia. El Nàstic creava perill, però qui controlava la pilota era l’Elx. No valia adormir-se, però: Marín l’enviava al travesser a la darrera jugada de la primera part i posava la por als cos als seguidors grana.

La segona part començava amb un doble canvi ofensiu dels il·licitans. Samu i Sergio León deixaven el camp per Agudo i Jairo. Lago Júnior, trencat, també se n’anava a la caseta i entrava Querol.

Tornava a les contres el Nàstic i un fort xut de Marcos la desviava Diego evitant el 2-0. Gran combinació de Cuevas.

Al quart d’hora de la segona part, l’Elx tenia una bona opció, que Marcos la salvava.

Els grana han tingut poques ocasions, però les han sabut materialitzar

El gol de la salvació

I quan pitjor ho passava el Nàstic, en una contra de llibre, arribava la salvació, el 2-0, gràcies també a una relliscava de Mbomba. Rocha, que s’havia quedat sol, l’empalmava i feia un veritable golàs.

Tocava ara frenar la previsible sortida en tromba de l’Elx. Els minuts següents eren trascendentals, tot i que l’Elx no havia creat gaire ocasions de gol. Feia bé el Nàstic de tancar-se a pany i forrellat, un 2-0 no es podia perdre de cap de les maneres. L’lx ho intentaria fins al final i això ho sabien els grana. La fantàstica afició feia l’ona… Arribava així una bona aturada de Reina, que l’enviava a córner. Serien tres córners consecutius dels visitants fins que tornaria la calma.

Acabaria sense angúnies el partit. Torna el miracle, ara a dependre de la decisió dels jutges sobre el partit de l’Atlètic Balears i el cap de setmana que ve, a Villarreal.

Fitxa:

Nàstic: Reina, Juanjo (Xavi Molina,  min. 64), Ramon Verdú, Xisco Campos, Pablo Marí, David Rocha, David Sánchez, ‘Piojo’ Hernández (Iván Aguilar, min 66), Lago Júnior (David Querol, min. 47), Adri Cuevas i Marcos de la Espada.

Elx Il·licità: Diego, Miguel Angel, Charly, Marín, José Àngel, Nico, Ombga (Migue García, min.75), Sergi, Anaba, Samu (Juan Agudo, min. 46) i Sergio León (Jairo, min. 46).

Gols: 1-0, Lago Júnior (min. 11). 2-0, David Rocha (min. 63).

Àrbitre: Francisco Javier Hernández Maeso. Col·legi extremeny.

Targetes grogues: Charly (Elx Il·licità), Reina i Querol (Nàstic).

Nou Estadi: 8.234 espectadors.