.

.

TOTS 21

Achille Emana és el punt de referència d'un equip en dinàmica positiva. Foto:Nàstic

Achille Emana és el punt de referència d’un equip en dinàmica positiva. Foto:Nàstic

La Segona A acostuma a tenir aquella etiqueta de categoria molt igualada. Etiqueta que es posa alguns cops amb massa facilitat a moltes categories del futbol però que a la segona A li va com un vestit a mida.

Ara mateix fins a catorze equips, pràcticament, tenen opcions d’entrar a jugar els play-off d’ascens a primera divisió. El Nàstic però es troba en una posició de privilegi on molt malament haurien d’anar les coses per no poder entrar en aquest play-off i els de Vicente Moreno ara mateix tenen com a clar repte cercar l’ascens directe.

Els grana s’han situat tercers a només dos punts de l’ascens directe després d’una dinàmica de rècord on han sumat dotze jornades sense perdre, registre que aquesta temporada només ha aconseguit l’Oviedo. Ull però que els asturians dels darrers cinc partits han perdut quatre encontres i només han sumat una victòria.

El Nàstic s’ha mostrat com l’equip més regular d’aquest tram de temporada i de fet és l’únic dels sis primers (ascens directe i play-off) que no ha perdut cap dels darrers cinc partits. Els de Vicente Moreno han sumat nou punts en les últimes cinc jornades i són el millor equip dels situats en els llocs d’ascens. Només l’Elche i el Tenerife han aconseguit igualar aquest registre amb nou punts sumats dels quinze darrers possibles i la Ponferradina en suma deu dels últims quinze, cap d’aquests equips però es troba situat en zona d’ascens.

Els de Moreno han fet aquell salt definitiu per poder ser candidats a tot en les deu darreres jornades de lliga on s’acostuma a decidir un campionat i el futur més immediat dels equips.

Els tarragonins poden aconseguir a Osca sumar la tretzena jornada sense perdre i situar-se molt a prop del registre que va aconseguir el Nàstic de la temporada 2005/06 amb quinze jornades a segona A sense perdre cap partit. No cal dir que aquell equip entrenat per Luis César va aconseguir l’ascens a primera divisió.

El duel entre la SD Huesca i el Nàstic portarà records dolços del darrer ascens a segona A quan els de Moreno ja van superar a l’equip aragonès en l’eliminatòria decisiva per pujar.