.

Imatge treta d’Aragón Televisión del gol anul·lat a Trilles en el darrer minut de la primera meitat.

El Nàstic ha començat la temporada aquest migdia passant la pantalla dels setzens de final, una eliminatòria a partit únic, de la Copa Federación a casa del CD Ebro, gràcies a un gol de Brugui tot just iniciada la segona part i a la cirereta de Fran Miranda al minut 75 (0-2). Retrobada enyorada amb les sensacions que deixa un encontre oficial, en una competició que permet accedir a la Copa del Rei si s’arriba a les semifinals i que té un premi afegit com són els 90.000 euros que s’embutxarà el campió. I també experiència pilot de nova normalitat per retrobar-se amb públic a la graderia (prop d’una cinquantena), un cop les autoritats sanitàries aragoneses n’han permès l’entrada  limitada a darrera hora i el club ha obert porta als socis.

Tot plegat un bon vermut per iniciar el que realment interessa, la lliga de Segona B, aquest diumenge vinent dia 18 al Johan Cruyff davant el Barça B. Els granes explicaran precisament aquest dimarts com gestionaran la presència d’aficionats al Nou Estadi (protocols i prioritats cas que n’hi hagin a l’hora d’accedir al camp) davant el primer partit al Nou Estadi contra el CF Badalona, corresponent a la segona jornada del grup 3.

La primera meitat ha estat grissa en lectura estrictament grana. Amb un 4-3-3 que ha garantit posessió tot i mostrar encara desajustos en determinades fases, només dos detalls a destacar. El primer, la bona intervenció de Wilfred a un contracop originat per un error de Quintanilla i culminat per Carri amb una gardela que ha acabat a córner. I el segon el gol anul·lat a Trilles en l’últim minut abans d’arribar al descans. Les raons, desconegudes, perquè en les imatges d’Aragón Televisión (que retransmitia el partit en directe) no s’aprecia ni fora de joc del jugador tarragoní ni cap falta en atac.

Fran Miranda, després de marcar el segon gol.

L’eliminatòria s’ha resolt al primer minut de la represa. Brugui ha agafat la pilota, ha posat la directe tot i l’abraçada gens amable del seu marcador i es planta sol davant Uros per superar-lo pel seu pal curt. Un toc de distinció que ha acabat obrint les portes a vuitens de final (contra el vencedor del partit entre el Llagostera i l’Egea, dimarts vinent a les 17.30 hores) i ha donat peu a tota una sèrie de canvis dictats per Toni Seligrat destinats a donar minuts a jugadors més que a canviar sistema. Un d’ells, el de Fran Miranda, ha estat decisiu. Seu ha estat el gol de la tranquil·litat, engaltant amb l’interior a la frontal de la petita una gran centrada de Bonilla a llançament de falta. Una diana que ha donat sortida a la voluntat de reivindicar-se com element imprescindible en aquest equip.

Alineacions

CD Ebro: Uros; Palomares; Xiker; Espín; Royo (Jonxa, minut 70); Juan (De Lerma, minut 55); López (Guti, minut 78); Blas (Joserra al descans); Higón; Carri (Leira, minut 70); Jairo.

Banqueta: Loscos (porter suplent); Joserra; Leira; Jonxa; De Lerma; Darío Guti; Pol Blay; Juan Aísa i A. Sanlúcar.

Nàstic: Wilfred; Albarrán; Trilles (Rueda, minut 60); Quintanilla; Joan Oriol; Ribelles (Fran Miranda, minut 60); Fullana (Tienza, minut 60); Bonilla; Brugui (Lasso, minut 80); Pedro i Gerard Oliva (Fran Carbia, minut 72).

Banqueta: Gonzi (porter suplent); Rueda; Pol Prats; Tienza; Pol Ballesteros; Pol Domingo; Fran Miranda; Fran Carbia i Lasso.

Gol: 0-1, Brugui (minut 46); 0-2, Fran Miranda (minut 75)

Targetes: Trilles (minut 32), groga; Blas (minut 45), groga; Palomares (minut 48), groga; Bonilla (minut 49), groga; Espín (minut 71); Xiker (minut 81), groga; De Lerma (minut 83), groga.