.

Robert Simon ha estavellat la pilota al pal esquerre al minut 3, en una de les millors oportunitats granes per empatar.

El Nàstic ha tancat l’any sense guanyar fora de casa, en zona de ningú i confirmant que té un greu problema a l’hora de mirar a barraca. Aquesta tarda ha llençat per la borda una gran ocasió per a trencar molts maleficis, perdent per 1-0 contra l’hereu del Llagostera, una UE Costa Brava enfonsada en la classificació, a l’Estadi Municipal de Palamós. Els locals s’han quedat amb deu jugadors al minut 75 per doble amonestació a Royo, i ni tan sols així el setge que han establert els homes de Raül Agné a la porteria defensada per un immens Marcos durant els 22 minuts restants que s’ha allargat la segona meitat ha servit per empatar. Els granes ja estaven superant en joc i aproximacions als gironins des de la represa, perquè al capdavall han fet una segona part molt digna, però aquest equip té un bloqueig mental difícil d’entendre de cara a porteria rival fora del Nou Estadi.

Amb aquest resultat el Nàstic continua amb 23 punts, conservant provisionalment (a manca de finalització del que resta de jornada) l’11è lloc a la taula, mentre els seus rivals agafen una mica d’aire i amb 13 punts passen a ser 18ns a 4 de la salvació. Els granes desaprofiten, de pas, una gran oportunitat per tornar a reenganxar-se a la zona de play-off d’ascens, que marca ara el Linares a 5 punts de distància.

Gonzi ha defensat la porteria grana després que Manu García, juntament amb Pol Ballesteros, fossin baixa per haver donat positiu en Covid.

Agné desembarcava a Palamós amb les baixes de Manu García i Pol Ballesteros, tots dos positius de covid, i la de Quintanilla, que complia partit de sanció per l’expulsió la jornada passada davant el Villarreal B. També acompanyat de prop d’un centenar d’aficionats tarragonins, que han fet seu el camp des del primer minut. L’arrancada del Nàstic ha estat impecable. Al cap de 5 minuts un Albarrán incisiu i incansable llençava una falta directa amb efecte que Marcos, estirant-se com si fos de goma, desviava a córner per sobre del travesser. El rendiment de l’equip era notable, amb pressió avançada i defensa gairebé al mig del camp. S’olorava sang davant del penúltim.

Però com sempre, el guio ha acabat a la brossa. En aquest cas per un penal de Fullana sobre Álvaro al minut 21 que Boris, en primera instància, ha llançat a les mans de Gonzi. Sorprès, el seu rebuig no ha estat dirigit als costats, sinó directament a la bota de l’atacant local, que no ha desaprofitat la segona oportunitat. Robert Simon ha reclamat una altra penal al minut 25, que només ha servit perquè Agné veiés una groga, i al minut 32 una gardela marca de la casa del badaloní des de l’interior de l’àrea gran s’estavellava al pal dret. Només tres minuts més tard el Nàstic reclamava un altre possible penal dins l’àrea, d’aquelles que si fossin a Primera el VAR estaria repassant cinc minuts però que a 1 RFEF se solucionen en segons. El cert, en tot cas, és que l’acció era allò que els antics anomenaven com involuntària, perquè la pilota dona en la mà del defensor gironí després d’un rebuig al seu propi cos.

El tècnic grana ha entès després de pocs minuts d’iniciada la represa que calia canviar una dinàmica que no portava enlloc. Ha fet entrar Nil, una fletxa per la banda generadora de perill a cabassos, Fran Carbia per aportar instint criminal a l’àrea, Bonilla per treure rendiment de les pilotes parades i perquè la seva projecció ofensiva és de traca, i l’equip ha acabat pitjant l’accelerador. La vermella a Royo per etzibar-li el colze a Carbia en una jugada intranscendent al mig del camp ha fet que, per instants, semblés que els tarragonins podien atropellar als locals.

La canonada d’Albarrán al minut 86 ha estat rebutjada miraculosament per Marcos, salvant així al seu equip de l’empat.

El repertori armamentístic ha tingut de tot davant un Costa Brava que intentava aturar el ritme de joc a cada falta. Des de centrades laterals fins a xuts des de fora de l’àrea com els de Bonilla al 71 que sortia llepant el pal esquerre, el d’Aythami al minut 79 a tocar de l’àrea petita que emprenia el mateix rumb i el de Joan Oriol creuat que es perdia seguint el rastre dels anteriors. Ara bé, la millor oportunitat per a empatar ha arribat al minut 86. Albarrán posava la cama amb ràbia per resoldre, des del punt de penal, un seguit d’absurditats amb un xut ple de potència i col·locació i Marcos feia màgia desviant la canonada gràcies a una classe magistral de reflexos. Les pujades de Gonzi a rematar els serveis de cantonada i crear més superioritat quan l’encontre ja agonitzava donaven èpica a l’agonia final, si bé no han servit de res perquè el gol està molt car aquesta temporada.

Alineació

UE Costa Brava: Marcos; Perone, Monreal, Forlín, Galindo (Aleix Roig, minut 75), Antonio Romero, Álvaro García (Xumetra, minut 67), Pere Martínez (Juvanteny, minut 84); Manel Royo, Àlex Calatrava (Manchón, minut 67), Boris

Banqueta: Varo, Aimar, Viale, Aleix Roig, Puig, Juvanteny, Manchón, Moussa, Xumetra

Nàstic: Gonzi; Albarrán, Trilles (Nil, minut 75), Aythami, Joan Oriol; Fullana (Fran Carbia, minut 53), Ribelles (Bonilla, minut 69), Del Campo; Jannick, Robert Simon; Pablo Fernández (Pedro Martín, minut 75)

Banqueta: Venetikidis, Parra, Bonilla, Pol Domingo, Carbia, Pedro Martín, Pol Prats, Nil, Karim

Gol: 1-0, Boris, minut 21

Targetes grogues: Raül Agné, minut 26; Galindo, minut 31; Álvaro García, minut 46; Manel Royo, minut 62 i minut 75 (expulsat); Joan Oriol, minut 64; Jannick, minut 80; Aythami, minut 86