.

La Junta Local de Seguretat reunida a la sala dels Tarragonins Il·lustres de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest matí una nova Junta Loca de Seguretat. En acabar la reunió, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, ha explicat que Tarragona és una ciutat “tranquil·la” amb una inseguretat “controlada”. En la valoració d’avui s’ha reafirmat en el que venien dient, les dades mostren una situació estable sense casos problemàtics importants.

Ha disminuït el número de delictes encara que s’ha vist un increment d’activitat a la ciutat degut a les visites a la ciutat i el turisme d’enguany. Com cada any, s’ha vist incrementat el nombre de fets delictius al juliol i l’agost, però aquest any aquesta crescuda no ha estat tan elevada com en anys anteriors. Seguint aquesta línia, les denúncies per part de turistes també han disminuït.

Els delictes al patrimoni són els casos més nombrosos d’incidències que s’observen a Tarragona, un 80% del total. Però en xifres totals els robatoris han disminuït gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona amb altres forces com són els Mossos D’Esquadra, la Policía Nacional i la Guàrdia Civil. Els fets més greus com atracaments a bancs i bars de la zona han tingut una resposta policial ràpida amb els consegüents ingressos a presó.

Castillo, amb els caps de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, a l'Ajuntament de Tarragona

Per altra banda, Castillo ha destacat uns punts concrets d’incivisme a la ciutat. En concret, s’ha referit a la Part Alta de Tarragona. Després del desallotjament de la casa okupa de la Plaça dels Sedassos, encara hi ha joves del grup que actuen pels carrers amb malabars de foc. Aquestes activitats no estan regulades ni es fan amb cap mena de seguretat oficial. Per intentar parar-ho, s’està estudiant fer un decret per convertir aquesta qüestió en un possible delicte i, en cas que alguna persona mostri desobediència, se la pugui multar per no respectar les normes de seguretat ciutadana. Castillo ha afegit que, des de l’Ajuntament, no estaran contents fins que no hi hagi cap delicte i s’ha mostrat obert perquè “els veïns informin de problemes a la ciutat, així nosaltres podrem estudiar els casos de manera més immediata”.

També s’ha parlat de l’acció de la policia portuària, la qual destaca el problema de la pesca furtiva a la zona de Tarragona. Molta gent no sap que, per poder pescar, s’han de tenir uns documents homologats i en vigor amb la normativa. A més, s’ha de saber on pescar ja que molta gent va a zones que són restringides i, en el cas que siguin detectats, els poden multar.

Anna MG