.

Les carreres de Motocròs al circuit de les Garrigues des de l’any 1978 i fins a mitjans dels anys 80 van ser una de les grans i encertades apostes del llavors acabat de fundar Motor Club la Canonja. Aquestes curses comptaven amb l’estreta col·laboració de la Federació Catalana de Motociclisme, liderada pel seu delegat territorial de la província de Tarragona, Josep Maria Mena “Pitu Mena” i amic dels dirigents canongins. Des de la Federació s’aportava l’experiència organitzativa i tota l’estructura competitiva, des de la logística a la part més burocràtica i legal per aconseguir els permisos per poder disputar les curses. I per part dels canongins s’aportava un cabal immens d’il·lusió, capacitat de treball i factor humà en forma de voluntaris i socis. Tots disposats perquè tot sortís bé. Tot just acabaven de néixer i en poques dates van saber convertir les carreres de Motocròs de la Canonja en tot un referent al sud de Catalunya

Una conjunció de factors van propiciar que això fos així, per una banda les dècades dels anys ’70 i ’80 la modalitat de motocròs va viure la seva època daurada. Marques catalanes com Bultaco, Montesa, Ossa van assolir un gran prestigi internacional. Aquest fet va ajudar l’aparició de molts joves pilots que van anar triomfant en els diferents campionats que es duien a terme. El factor canongí va ser el lideratge d’una junta directiva capaç d’aglutinar uns anhels i una avidesa per portar fins a dalt de tot el nom del Motor Club la Canonja.

Arran d’iniciar la recerca de documentació i material gràfic del Motor Club la Canonja amb motiu de la celebració dels 40 anys en la seva primera època (1978-2018) i dels 25 anys des de la seva refundació (1993-2018), l’equip organitzador es va posar en contacte amb el reusenc Josep Maria Pàmies que durant més de 40 anys va exercir de fotògraf corresponsal de la revista Solo Moto. Va ser llavors que el fotògraf reusenc va treure a la llum aquest petit tresor que ha acabat per conformar l’exposició fotogràfica que s’inaugurarà aquest divendres. Josep Maria Pàmies guarda al seu arxiu els negatius originals de les fotografies de les curses celebrades a la Canonja que va cobrir com a professional durant aquells anys. En una mostra de generositat encomiable, Josep Maria Pàmies va facilitar aquest material per poder fer-ne una selecció i destinar-la a elaborar aquesta exposició. Un recull fotogràfic de les carreres de Motocròs celebrades al circuit de les Garrigues entre els anys 1978 i 1982. El visitant també podrà veure imatges d’un trial celebrat pel terme municipal i un petit espai dedicat a fotografies i records de l’època.

Previament a la inauguració de l’exposició es projectarà (19:30 a la sala Noble del Centre Cultural del Castell de Masricart) l’audiovisual “Motor Club la Canonja, una història propera” fet a traves de l’entrevistes que Josep Torrents ha anat realitzant durant la recerca de documentació, i on es podran veure per primer cop unes imatges en moviment (Enllaç a cursa Motocròs) recuperades i digitalitzades. Es tracta d’uns minuts de curses d’aquells anys al circuit de les Garrigues i també d’un trial.

Finalment els socis i amics del Motor Club la Canonja celebraran un sopar de Gala per commemorar els 40 anys des de la fundació (1978) i els 25 anys des de la refundació (1993).

Tot plegat un exercici de nostàlgia que per a molts socis i simpatitzants veterans els permetrà fer un viatge al passat i per als socis més joves els ha de servir com a estímul per estimar l’entitat i el motociclisme.

Actes previstos:

19:30 Projecció de l’audiovisual “Motor Club la Canonja, una història propera”

20:00 Inauguració de l’exposició

21:00 Trasllat al restaurat i sopar de gala