.

.

TOTS 21

Alberto Ortega a l’interior del Pavelló del Morell, seu de la modalitat de bàdminton a Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

Amb energia i il·lusió es presenta Alberto Ortega, tinent alcalde del Morell i regidor d’Esports del mateix municipi, seu dels XVIII Jocs Mediterranis que acull la modalitat esportiva i competicions de bàdminton. Un fet que Ortega no dubta en assegurar que tant a l’alcalde com al seu equip de govern els va fer mola il·lusió conèixer en el seu dia, quan van rebre la notícia per part de Tarragona 2018.

“Com ho he viscut? Fins ara molt tranquil”, afirma Ortega en ser preguntat sobre l’experiència de ser regidor d’Esports en un moment tant important pel municipi i el territori. “Per circumstàncies i les inversions realitzades per l’Ajuntament, si no el que menys, som una de les seus que menys obres i problemes de projecte hem tingut”, explica orgullós per afegir que, per part seva, l’any 2017 El Morell ja estava preparat per la gran cita. “Nosaltres estàvem tranquils perquè, de fet, el que s’havia de fer és qüestió de 20 dies o un mes”.

Imatge aèrea del Morell. Foto: Ajuntament del Morell.

Segons Ortega, des de l’Ajuntament sempre s’ha rebut molta informació respecte a l’organització dels Jocs, tant per correu com a través de reunions presencials al voltant de temes com “protocol i seguretat amb el 112, protocol de voluntaris, l’assistència d’una dinamitzadora als municipis seu, etc”. Una comunicació que, des de fa dues setmanes, s’ha tornat més concreta i individualitzada, explica Alberto Ortega: “Ara veiem que tot està més enfocat de cara a les seus”.

Tot i això, Ortega confessa que els dies que estan per venir suposen bastanta feina i “atemoritzen una mica” perquè, des de l’organització i l’Ajuntament “volem que surti tot bé, degut a que haurem de paralitzar el pavelló, on es realitzen moltes activitats per part de diverses entitats; hem d’estar amb cinc ulls”. També cal destacar novament la funció dels voluntaris, 9 al Morell, que sumats a les personalitats de l’organització, s’encarregaran del desenvolupament de la prova el pròxim mes de juny.

Ortega mostra el material esportiu per jugar a bàdminton, modalitat que acollirà El Morell a Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

Respecte a les instal·lacions del Morell i la seva infraestructura, Antonio Ortega exposa que, des de l’organització dels Jocs se’ls va demanar que les cortines no deixessin entrar ni un feix de llum, per no alterar el joc dels esportistes; de la mateixa manera que, des de Tarragona 2018 s’encarregaran d’ubicar unes grades complementàries, il·luminació extra i un equip de so de qualitat per la realització dels esdeveniments. Unes accions que es retiraran un cop acabin els Jocs. “Al pavelló només romandrà, un cop passi tot, una sala d’àrbitres ubicada a sota les graderies, per la qual ja tenim un ús pensat”, afegeix Ortega.

Finalment, el regidor d’Esports té molt clar que “el llegat avariciós dels Jocs per nosaltres és l’enriquiment del poble”, del Morell, per afegir que “més enllà del consum que es pugui produir als nostres comerços, l’afluència de públic, etc; El Morell fa anys que es troba al capdavant de l’esport amb les victòries del futbol i del bàsquet”, amb el qual, ser la seu de la prova de bàdminton “dirà molt més del Morell”. “Hi ha més esports” minoritaris per descobrir i, des de l’Ajuntament “hem aprofitat qualsevol acte per apropar el bàdminton als joves”, afirma Ortega orgullós.

Per acabar, Alberto està convençut que “els Jocs ja han nascut, ara han de créixer i, són paraules de Javier Villamayor, Tarragona 2018 és un esdeveniment únic i s’ha de viure”.

David Aymerich