TOTS 21

El passat mes d’octubre, el consistori morellenc va iniciar una campanya per fomentar el civisme i la tinença responsable d’animals de companyia.

La tinença d’un animal de companyia és un exercici de responsabilitat a llarg termini, una qüestió que té molt clara l’Ajuntament del Morell, i més concretament les regidories de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana. El Morell no és aliè a la problemàtica pel que fa als abandonaments d’animals i les conseqüències ètiques, socials i mediambientals que aquests comporten.

És per aquest motiu que, entre altres, el ple del consistori va aprovar, aquest passat mes de gener, l’ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana. Un text que té, com a objectiu primordial, “regular i promoure la tinença responsable i la protecció dels animals domèstics, així com fomentar els valors cívics i de corresponsabilitat entre la ciutadania en tot allò que té relació amb els animals”, indica la regidora de Medi Ambient, Rosa M. Sánchez.

Alhora, es vol “incentivar la pedagogia amb campanyes de sensibilització destinades a totes les persones propietàries d’animals de companyia o promoure les inscripcions al cens d’animals”, continua el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Ortega, “així com fomentar l’esterilització, adopció i acollida dels animals”.

Entre altres, en aquesta ordenança es detallen qüestions com el cens municipal de mascotes, les obligacions i prohibicions dels propietaris o posseïdors d’animals de companyia, les condicions per a la tinença i el manteniment dels animals, detalls sobre els animals considerats potencialment perillosos o infraccions i sancions vinculades a aquest àmbit.

Tot plegat, continua la línia encetada el passat mes d’octubre, quan el consistori morellenc va iniciar una campanya, que continua vigent, per fomentar el civisme i la tinença responsable d’animals de companyia. Així, sota el lema ‘El teu amic, amb xip i censat’, també es promou el cens de gats, gossos i fures, un tràmit obligatori i que no tots els propietaris saben que han de realitzar.

Redacció