.

Imatge antiga de l’estació de tren del Morell. Foto: Cedida

Una visita a l’estació de tren, inaugurada el 1884, és l’activitat que des de l’Ajuntament del Morell s’ha proposat per a participar en les Jornades
Europees de Patrimoni. Una iniciativa per donar a conèixer el passat d’aquest equipament, el seu funcionament i la seva funció dins del municipi.

La visita, organitzada des de la regidoria de Cultura i l’arxiu municipal, tindrà dues parts: una primera a l’espai de l’estació i el seu entorn, i una segona a l’Ajuntament, en què es mostrarà als participants documentació i fotos diverses, a més de curiositats, que s’han recopilat des de l’arxiu. El punt final el posarà un petit refrigeri als jardins del consistori.

L’activitat tindrà lloc divendres 12 d’octubre a les 11 del matí, amb una durada prevista de 90 minuts. Les places són limitades a un màxim de 25 persones, i les inscripcions, gratuïtes, es poden realitzar des d’aquest dilluns i fins al 10 d’octubre al Centre Cultural del Morell, ja sigui de manera presencial de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, al telèfon 977 842 176, o bé per correu electrònic a centrecultural@morell.altanet.org.

Jornades Europees de Patrimoni

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren cada any a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2018 a Catalunya se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d’octubre.

La iniciativa busca que palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obrin les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

A més, aquest 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu. La commemoració, aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa el 17 de maig de 2017, vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i reivindicar les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.