TOTS 21

Imatge gràfica del Terrafira

Els habitants del Morell es preparen per gaudir de la primera edició de la Terrafira, que obrirà portes demà a la tarda i que, fins diumenge al vespre, oferirà als veïns del poble i als visitants una completa i variada oferta amb
propostes per a tots els gustos.

De fet, la Terrafira comptarà amb la presència de 58 estands, que permetran passejar per l’espai comercial, que reunirà fins a 35 estands a la Rambla Joan Maragall; conèixer les habilitats i processos productius dels 15 artesans que donaran vida a l’espai ubicat a la plaça de la Font; o degustar alguna de les exquisideses que cuinaran els 8 establiments presents a l’espai gastronòmic dels jardins de l’Ajuntament, constituirà el principal atractiu de la Terrafira, però l’oferta va molt més enllà.

‘Una proposta completa’

Amb tot, el que és segur és que “Terrafira és una proposta molt completa on s’hi podrà trobar artesania, gastronomia, comerç i activitats, a través d’un programa molt complet i atractiu per a gent de totes les edats”, explica Susanna Ferré, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell.

En aquest sentit hi destaquen la primera trobada de vehicles clàssics, descapotables i de competició. Aquesta tindrà lloc dissabte, de 9 a 13 hores, a l’Avinguda Catalunya, i permetrà gaudir de l’exposició d’una setantena d’autèntiques joies sobre rodes que arriben des de diversos punts de Catalunya.

Diada castellera

Pel que fa a la jornada de diumenge, el plat fort arribarà a les 13 hores, amb una Diada castellera que estarà protagonitzada pels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus. Les dues colles mostraran les seves construccions a la Rambla Joan Maragall.

Així mateix, l’espai gastronòmic ubicat als jardins de l’Ajuntament comptarà amb un doble atractiu ja que, a més de les interessants propostes culinàries que s’hi podrà degustar, l’espai estarà ambientat per diferents espectacles. En aquest sentit, divendres a les 22.30 hores tindrà lloc la Primera nit de DJ’s locals, amb la participació de Haffi, Gloria’s Soundsistema, Marc Manyé i Rubèn Ferré, que faran ballar el públic que s’hi doni cita amb els ritmes més actuals.

Espectacle de màgia

L’endemà dissabte, a les 11.30 hores, hi tindrà lloc l’espectacle de màgia a càrrec del Mag Maiky mentre que dues hores després, a les 13.30 hores, l’amenització de l’espai gastronòmic serà oferta pels Vinardells, que protagonitzaran un interessant concert vermut.

Ja a la tarda, el Mag Maiky repetirà protagonisme a les 18 hores, una hora abans que doni inici la desfilada de moda. Finalment, a les 21 hores tindrà lloc el concert de Tarraco Surfers, que oferiran versions de clàssics del rock, interpretades per excomponents de l’antic exèrcit romà. I en acabar seguirà la festa al ritme de Sound System.

La inauguració

Tot plegat arribarà durant un cap de setmana que començarà demà divendres, a les 20 hores, quan tindrà lloc la inauguració oficial de la Terrafira per part de l’Ajuntament. L’acte, que tindrà lloc a l’espai comercial, estarà amenitzat per l’espectacle itinerant de l’Always Drinking Band. Seguidament, es durà a terme una visita als estands que donen vida a aquesta innovadora proposta que “té per objectiu que els visitants puguin gaudir i conèixer
el nostre entorn comercial, perquè al Morell tenim una molt bona oferta d’empreses productes i serveis”, destaca Susanna Ferré.

La responsable municipal també apunta que “hem plantejat que la Terrafira torni cada dos anys, però en funció de la resposta social que tingui aquesta primera edició podem adaptar la idea inicial, ja que estem oberts a totes les propostes que ens puguin fer els nostres veïns i veïnes”.