.

.

TOTS 21

Una imatge del ple del Morell. Foto: Cedida.

Una imatge del ple del Morell. Foto: Cedida.

L’Ajuntament del Morell crearà una Comissió Especial Informativa amb l’objectiu de determinar si el regidor socialista Alberto Ortega va utilitzar el seu càrrec per retirar sancions de trànsit o en casos de retirada de vehicles per part de la grua municipal. Aquestes presumptes irregularitats van suposar, de fet, l’expulsió d’Ortega de l’equip de Govern ara fa un mes. 

La creació de la Comissió es va aprovar per unanimitat dimecres al vespre en un ple extraordinari celebrat a instàncies del grup municipal d’ERC-Compartim. 

La Comissió estarà formada per un mínim d’un representant de cada grup municipal amb representació al Consistori i tindrà com a objectius principals investigar i dictaminar si hi va haver ingerències polítiques i anomalies en la gestió per part d’Ortega en el funcionament dels processos sancionadors iniciats a instàncies del Cos de Vigilants Municipal. Està previst que la Comissió comenci a treballar properament tot i que encara no s’ha determinat un calendari concret. 

Des d’ERC-Compartim valoren ‘molt positivament’ la creació de la Comissió tot i que lamenten ‘la manca de transparència de l’equip de govern’ vers els morellencs, que ha fet que en molts casos s’hagin assabentat de què ha succeït a través dels mitjans de comunicació. El regidor d’ERC-Compartim, Albert Roig, ha afirmat: “El que volem és que la ciutadania tingui la informació, saber què ha passat realment.” I afegeix que: “Per això hem demanat aquesta Comissió d’Investigació, per posar llum, per donar transparència.” 

Roig també lamenta la ‘tardança’ de l’equip de govern liderat per Junts pel Morell en expulsar Ortega: “Ja hi ha molts informes, moltes sospites que venien de l’última legislatura i no es va fer res. Just al contrari, Ortega era part forta, era nucli dur del govern de Calvet”, conclou. 

L’Ajuntament ho ha portau a la justícia

Fa un mes, l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, va ordenar el cessament d’Alberto Ortega en la seva condició de regidor de govern, expressant «una pèrdua de confiança després d’haver-se detectat unes actuacions presumptament irregulars en exercici de les seves funcions a l’àrea de Seguretat Ciutadana, segons consta en uns informes interns». Des del consistori s’han posat els fets en coneixement de la justícia, per tal que actuï de la forma que consideri més oportuna i es puguin esclarir.

«L’alcalde fa prevaldre la presumpció d’innocència, però considera que davant d’aquestes informacions cal actuar de forma exemplar i contundent. Una decisió compartida i sospesada des del conjunt de l’equip de govern municipal, i de la qual s’ha notificat, també aquest mateix dimarts, la resta de grups municipals. Amb aquesta decisió de l’alcalde es desvincula la resta de l’equip de govern, que ha estat aliè a aquestes presumptes actuacions, i es protegeix tant el conjunt de la corporació com el cos de la Guàrdia Municipal», va afirmar l’alcalde en el seu moment.