.

La regidora d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, i l’alcalde, Eloi Calbet, amb un roller de la campanya. Foto: TarragonaT21

L’Ajuntament del Morell ha anunciat un pla d’igualtat ambiciós i transversal, que afectarà totes les àrees del consistori, per abordar la violència contra les dones i la desigualtat en què viuen, visible en cada un dels moments del dia. Costums, hàbits, maneres, llenguatge, la desigualtat és visible si s’analitza amb cura. Es tracta d’una iniciativa transversal impulsada des de la regidoria d’Igualtat. Es busca fer un canvi de paradigma amb un pla per a tot el mandat i sortir al carrer a exposar-lo, a part d’interioritzar-lo al propi consistori. El pla començarà a caminar amb una ambiciosa campanya pública.

#Som_higualtat és el lema de la campanya, creat per una empresa de comunicció del Morell -Estudi Pàkaru-, impulsada des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Morell, que ha de servir per avançar cap a la igualtat de gènere en tots els àmbits i sentits. Una iniciativa que s’ha volgut presentar aquest dilluns, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La responsable de l’àrea d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, ha posat èmfasi en el fet que la regidoria és de nova creació, la qual cosa “ja demostra el compromís de l’Ajuntament en aquest sentit, i consideràvem molt important que hi fos”. Referent a la campanya, Sánchez ha remarcat que #Som_higualtat “ha de ser una marca que ens acompanyi sempre, com un paraigua que aixoplugui pràcticament totes les accions que fem des del consistori, des de qualsevol regidoria, però sobretot des d’Ensenyament i Joventut”. “La igualtat no existeix”, ha lamentat la regidora”, i per això “treballarem en un pla d’igualtat i un protocol d’assetjament” per tal de millorar aquests aspectes de forma transversal.

En aquest context es tirarà endavant un protocol d’assetjament, avançant-se als requisits legals.

Sánchez ha demanat ‘més implicació per part de la Diputació de Tarragona alhora de posar en marxa els plans d’igualtat, d’obligat compliment per llei, tal com succeiex a Barcelona, on la Diputació ha ajudat a implementar-los arreu dels municipis’.

Per la seva banda, Eloi Calbet, alcalde del municipi, ha manifestat que calen “noves polítiques, que s’han d’impulsar des de les institucions”, i s’ha referit al #Som_higualtat com “una campanya de valors, però també de fets, de la qual s’extrauran una sèrie d’accions que comprometen la forma de fer política”.

Finalment, Dani Rull, dissenyador gràfic i membre de l’estudi Pàkaru –que s’ha encarregat del disseny de la campanya–, ha exposat els detalls més tècnics d’una iniciativa “pensada a consciència”. Així, Rull ha explicat com van arribar a la marca #Som_higualtat com a eslògan, “que denota que no estem davant d’una igualtat real i que ens hem de posar les piles”, i també com a toc d’atenció amb aquesta h que sorprèn però que es justifica com un joc de paraules quan es fa la lectura “som-hi, cap a la igualtat”. Un missatge que es reforça també amb la iconografia utilitzada, a partir dels símbols de gènere, amb un més, una fletxa i un igual.

Tot plegat, amb els colors blanc i negre, sense lila, “per sortir del lila i arribar a la neutralitat”, indica Rull, amb el coixinet i el guió baix pel seu enfocament cap a les plataformes digitals i amb la intenció que es pugui aplicar a qualsevol àmbit i situació: “A l’insti, som_hi!”, “Fent esport, som_hi!” o “De festa, som_hi!”, que ja es va poder veure durant la Festa Major de Sant Martí.

Lectura del manifest 25N al Morell, aquest matí davat el consistori. Foto: Cedida

Per posar el punt final a la presentació de la campanya, a les dotze del migdia la regidora d’Igualtat ha llegit, a les portes de l’Ajuntament, el manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.