.

.

TOTS 21

L'actual edifici de l'Ajuntament del Morell

Coincidint amb el vintè aniversari de la rehabilitació de l’actual Ajuntament del Morell i antic Castell de Montoliu aquest vespre es celebrarà la conferència ’20 anys d’Ajuntament. El Castell, història i rehabilitació’. La conferència anirà a càrrec de l’historiador Joaquim Nolla i comptarà amb la participació dels arquitectes que van dirigir l’obra de rehabilitació, Jordi Granell i Jordi Sardà.

La conferència es du a terme per seguir amb els actes de les Jornades Europees del Patrimoni, a les quals El Morell s’hi ha adherit enguany per primera vegada. El primer acte es va efectuar el passat 27 de setembre i va consistir en una visita guiada al Castell de Montoliu, l’actual Ajuntament del Morell, en el transcurs de la qual es va explicar què era antigament el Castell i quin ús se li dóna en l’actualitat. L’explicació va anar acompanyada d’una passejada per les sales més emblemàtiques de l’edifici.

El Castell és un gran casal del municipi declarat bé cultural d’interès nacional. L’actual edifici correspon a finals del segle XVIII, una edificació de nova planta situat més al sud del lloc original del primer castell, construït a finals del segle XII i al voltant del qual van anar sorgint les primeres cases.