.

.

TOTS 21

Teatre Tarragona

Teatre Tarragona

Aquest dilluns 2 de juny a les 20.30h tindrà lloc l’acte de celebració de les 25 edicions del Concurs de Castells al Teatre Tarragona on també s’estrenarà el documental ‘El somni de Pau Casals, 25 edicions del Concurs de Castells’ davant de representants de tot el món casteller, fent homenatge a les quatre colles que han guanyat el certamen en els seus 82 anys d’història: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Castellers de Vilafranca.

El vestíbul oferirà l’exposició ‘El cel dels castells’ del fotògraf David Oliete després de l’exit que va tenir a l’Espai Turisme on estaven exposades les millors imatges de l’última edició.

A més s’oferirà un postre creat per Josep González de la Pastisseria Conde que ja va dur a terme les famoses mones castelleres amb gran èxit. Es tracta d’un postre a base de mousse de iogurt simbolitzant els pantalons castellers, a sobre xocolata de cacau a mode de la faixa i finalment una suau gelatina de maduixa amb uns floquets de cereal de xocolata blanca com a simulació dels detalls del mocador.

El Documental

El documental que es projectarà a l’acte de celebració del Teatre Tarragona ha estat codirigit per la periodista Raquel Sans i el realitzador Tòniu Xou fent un repàs de la trajectòria del concurs per una banda en termes organitzatius i per l’altra a nivell anècdotes, vivències i històries a partir de les entrevistes realitzades.

El títol fa referència a l’important paper que va jugar el músic Pau Casals com a gran aficionat dels castells i vinculat als orígens del Concurs com a impulsor del certamen i president del jurats en les dues primeres edicions del 1932 i 1933.

Es preveu que demà es puji a la web www.concursdecastells.cat on també s’hi oferiran versions subtitulades en castellà i anglès, i que també es projecti per TV3 i a altres mitjans que puguin interessar-se.

*Pots veure el trailer en -aquest enllaç-