.

.

TOTS 21

El MNAT es prepara un any més per acollir una programació especial dirigida a tots els públics que vulguin gaudir del passat romà, en el marc de Tarraco Viva. Del 16 fins al 18 d’octubre s’han programat una sèrie d’activitats distribuïdes a través de les diverses seus del MNAT (Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, Teatre romà de Tarragona, Vil·la romana dels Munts i Conjunt monumental de Centcelles), on hi trobem tallers, activitats familiars autònomes, visites guiades, visites teatralitzades, activitats de reconstrucció històrica, itineraris, jornades de portes obertes, entre d’altres.

La programació s’inicia divendres 16 al Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, amb l’activitat de reconstrucció històrica In coemeterio. Els rituals de la mort dels primers cristians a Tàrraco organitzada per l’Associació Cultural Sant Fructuós, on es presenta la reconstrucció d’un funeral cristià del segle VdC, des que el moribund agonitza fins al moment de la celebració del banquet funerari i la sepultura.

Entre les novetats d’enguany, destaquem el taller-demostració Fermentum per a viure, que ens mostra com els processos fermentatius dels aliments han permès no només aprofitar els aliments que d’altra manera no s’haurien pogut consumir, sinó també millorar el seu sabor i donar-los certa gràcia.

Així mateix, un any més ens toparem amb el comerciant Tiberius Claudius Amiantus, a la visita teatralitzada Tiberius, un comerciant pel Mare Nostrum, organitzada conjuntament amb el Museu del Port de Tarragona, que ens explicarà com era el comerç del vi en època romana i quines característiques tenia la navegació pel Mare Nostrum.

Totes les activitats programades són gratuïtes, i tenen un aforament limitat.

Aquestes i la resta de les activitats programades, es poden consultar a la pàgina web www.mnat.cat/activitats/, així com al programa general de Tàrraco Viva www.tarracoviva.com/

Redacció