.

Elvira Ferrando, presidenta d’ESPIMSA i consellera de Comerç a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Tarragona21.

La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, va presentar ahir en el transcurs del  consell d’Administració d’aquesta empresa el Pla de millores dels mercats periòdics de venda no sedentària de la nostra ciutat, que suposarà una inversió d’1.092.074 euros i que va ser aprovat per unanimitat.

El Pla de millores afectarà els mercats de Torreforta, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Catedral, Fòrum i tractarà de reforçar els serveis bàsics i donar un impuls a tots ells.

La inversió prevista més important s’executarà al mercat de Bonavista per un valor de 672.674 € on, principalment, es faran obres de pavimentació, serveis públics, caseta de vigilància, millores en l’enllumenat públic i la instal·lació elèctrica, subministrament d’aigua potable i arranjament del clavegueram, entre d’altres.

En el Mercat de Torreforta s’invertiran 27.033 € pels treballs de subministrament d’aigua potable i connexió d’electricitat. En els mercats de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Catedral, Fòrum, s’invertiran 13.179€ en cadascun per fer l’abastament d’aigua i la connexió elèctrica.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha destacat que era una prioritat disposar d’un Pla de millores dels mercats. “El febrer del 2017 -afirmava- es van començar els treballs de millora del mercat de Bonavista amb la instal·lació de senyalització de parades, bancs i un punt de trobada i l’elaboració del Pla d’autoprotecció. El 2019 està previst iniciar les  inversions del Pla de millores i el consell d’administració ha acordat que la prioritat són les actuacions al mercat de Bonavista que té 948 parades i és un referent important pel barri, pels ciutadans i pels turistes”. Respecte a aquest mercat, la consellera ha assenyalat que “vam encarregar la redacció d’un Pla integral de millora del mercat de Bonavista que contemples tots els aspectes i que es pugues executar aproximadament en el termini de tres anys, a mesura que es disposi de consignació econòmica”.