.

Jordi Pujol de camí cap a casa una amics al municipi de Queralbs, aquest divendres al migdia. Foto: ACN

Jordi Pujol de camí cap a casa una amics al municipi de Queralbs, aquest divendres al migdia. Foto: ACN

La titular del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona que va admetre a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, ha acordat requerir a l’expresident que aporti el testament del seu pare i l’acceptació de l’herència per part seva i de la seva dona. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutgessa també ha acordat remetre comissions rogatòries a Andorra i Suïssa per determinar si ells dos o els seus 7 fills tenen comptes en aquests països, tal com li va demanar la Fiscalia Anticorrupció.

Segons un comunicat del TSJC, la jutgessa ha acordat “la pràctica de les diligències sol·licitades pel Ministeri Fiscal i s’han lliurat les comissions rogatòries que el fiscal havia demanat”.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutjat que expedís comissions rogatòries a Andorra i Suïssa perquè es facin “les gestions oportunes amb les entitats financeres” d’aquests països per tal de “determinar l’existència de comptes bancaris o instruments financers de qualsevol tipus” a nom d’algun dels membres de la família Pujol, “o respecte dels quals figuren com a apoderats o autoritzats, o presentin un vincle jurídic de qualsevol naturalesa”.

A més, el ministeri fiscal també va reclamar que l’Agència Tributària li remetés les declaracions complementàries i/o especials que per IRPF i Impost de Patrimoni hagin presentat l’expresident, la seva dona i els seus set fills, “i tota la documentació que en el seu cas hagin acompanyat a les mateixes”.

Aquest divendres també ha transcendit que Hisenda li ha fet arribar a Pujol una citació per anar a declarar després de la seva confessió que durant anys la seva família va tenir diners a l’estranger sense regularitzar procedents d’una herència. Dues funcionàries han entregat la notificació a la casa de Queralbs on està l’expresident i ell mateix ha confirmat haver-la rebut.