.

.

TOTS 21

Entrada al jutjat Foto:Tarragona21

Entrada al jutjat Foto:Tarragona21

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a un veí de Vila-seca acusat d’un presumpte delicte d’abús sexual sobre un nen de set anys. Els fets es remunten al 31 de desembre passat quan, segons la interlocutòria, l’home hauria ofert diners al nen perquè li fes un petó als seus genitals. Després de ser enxampat per uns testimonis a les proximitats d’un supermercat, l’home va fugir cap a casa, però se’l va acabar detenint. Aleshores el jutge el va deixar en llibertat provisional i va dictar una ordre d’allunyament sobre el menor. Aquest dilluns, però, el jutge ha rectificat la seva decisió després de tenir coneixement d’una altra denúncia d’abusos efectuada pel pare d’un menor contra una persona que podria correspondre a l’investigat. Aquest segon cas s’hauria produït a les proximitats d’un col·legi de la població.

Segons la interlocutòria del jutge, cap a dos quarts d’una del 31 de desembre del 2015 el menor es trobava amb el seu pare a les immediacions dels supermercat Lidl, a l’entrada de la població pel Raval de la Mar. El nen, de set anys, es va quedar al carrer jugant amb un patinet mentre el pare va entrar a un basar a realitzar unes compres. A continuació, Gregorio C.G. s’hauria aproximat al menor i, “amb l’ànim de satisfer un desig sexual”, l’hauria portat a un lloc apartat on li hauria ofert diners a canvi que fes un petó als seus genitals.

Segons el relat judicial, davant la resistència del menor, l’acusat l’hauria posicionat d’esquenes, situant-se ell darrere. En aquell moment, primer una veïna i després un altre veí li van cridar l’atenció. Aprofitant un descuit dels testimonis, l’home va fugir, però un d’ells el va perseguir i va poder identificar el seu domicili. Posteriorment l’home va ser detingut pels Mossos d’Esquadra.

En la seva declaració com a testimoni, la veïna va declarar que va veure una persona gran amb un nen que “estaven com amagats” i que l’adult va agafar la mà del nen i la va col·locar a les parts íntimes. Aquesta dona va afirmar que el menor estava d’esquenes i que l’adult l’agafava per darrere envoltant-li la cintura amb els braços. Quan la dona s’hi va acostar, l’home li va dir que era l’avi del nen i que no estava fent res, però el menor va negar que fos el seu avi. L’altre testimoni va afirmar que va veure un menor i, a les seves esquenes, una persona adulta “toquetejant-lo”, en un descampat.

El 2 de gener es va celebrar la compareixença de presó provisional, a instàncies de la fiscalia. El jutge va acordar la llibertat provisional sense fiança de l’home amb la prohibició d’aproximar-se i comunicar-se amb el menor. El magistrat va desestimar un recurs de reforma resolt el 4 de febrer, però aquest dilluns ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’acusat “per evitar el risc que cometi altres fets delictius que poguessin comprometre la integritat de menors d’edat de Vila-seca”.

Una segona denúncia d’abusos

El jutge justifica que la mesura s’escau perquè s’ha rebut la declaració de la víctima i ha resultat ser coincident amb les declaracions efectuades pels testimonis. “L’exposició del menor permet atribuir un major grau de credibilitat als elements indiciaris que ja obraven i sobretot reforçar l’existència d’un fet particularment greu com és el delicte d’abús sexual de l’investigat”, recull la interlocutòria.

Aquest dilluns el jutjat ha rebut la declaració del menor, realitzada mitjançant una exploració judicial, en la qual declara que, el 31 de desembre, se li va aproximar un adult que li va dir “que li donaria diners si li feia un petó al penis”. Segons el jutge, la declaració del menor és creïble i coincideix amb les manifestacions recollides en la denúncia i amb les descripcions realitzades pels testimonis.

D’altra banda, el jutjat també ha rebut una comunicació policial en la qual s’informa de l’existència d’una altra denúncia efectuada pel pare d’un menor “contra una persona que, ateses les circumstàncies, podria ser l’investigat”. La nova denúncia apunta a uns fets que l’home hauria comès a les proximitats d’un col·legi respecte del qual té una prohibició d’aproximació.

L’acusat diu que no va sortir de casa

A més, a instàncies de la fiscalia s’ha acordat sotmetre l’investigat a una roda de reconeixement per part dels testimonis que van afirmar haver-lo vist en companyia del menor. El jutge argumenta que la diligència és necessària per contrastar els elements que incriminen l’home amb la versió exculpatòria del propi investigat, que nega haver sortit de casa aquell dia.

En la interlocutòria, el jutge subratlla “l’alarma social que el fet investigat ha generat entre els pares dels menors a la localitat de Vila-seca, la qual cosa ha motivat que per part dels Mossos d’Esquadra s’hagi elaborat una ordre a fi de vigilar parcs, centres escolars i altres llocs freqüentats per menors”. A més, els Mossos han informat al magistrat que la foto de l’investigat circula per les xarxes socials per por a una altra possible actuació.

ACN