.

Josep Prat, amb el seu advocat, en una imatge d'arxiu

El jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha imposat una fiança d’1,5 milions d’euros a l’exdirector del hòlding, Josep Prat, i l’arquitecte Jorge Batesteza, pels contractes d’assessorament que el primer va signar amb el segon per a la construcció del nou Hospital de Sant Joan. Després de l’aixecament del secret de sumari de la peça número 8, referida al CAP de Vila-seca, el magistrat ha fet el mateix, aquest dimecres, amb la peça número 2. Batesteza va ser contractat per Innova per un valor de 380.000 euros.

El jutge també ha acordat que es dirigeixi procediment contra l’exalcalde, Lluís Miquel Pérez, l’exdirectora financera d’Innova, Esther Ventura, la secretària del hòlding, Natàlia Torrell, el director d’Infraestructures, José Vicent Gómez Rebollo, i Sergi Luqi, de la UTE que va construir l’equipament sanitari. A tots cincs se’ls acusa dels delictes de prevaricació, malversació de cabdals públics, blanqueig de capitals, falsedat documental i d’omissió del deure de perseguir delictes per funcionari públic.

Álvarez de Juan veu clars indicis que l’exalcalde Pérez va imposar la contractació de Batesteza, que aquest va incórrer en incompatibilitats i que hi va haver un escàs control del diner públic utilitzat per Innova. El jutge també cita a l’exconsellera de Salut, Marina Geli, com a instigadora de la contractació de l’arquitecte, que tampoc hauria realitzat les tasques d’assessorament encomanades i va mantenir al mateix temps dues feines d’assessoria pel hòlding -propietari de l’Hospital- i la UET Euroconsult -constructora de l’edifici-. A més, Batesteza havia estat en la taula de licitació de les obres del centre sanitari, quan era directiu del Servei Català de la Salut, l’any 2006.

D’altra banda, el jutge acusa Esther Ventura i Natàlia Torrell d’encobrir la il·legalitat dels contractes amb Batesteza, i a Sergi Luqi, de contractar a l’arquitecte malgrat saber que havia estat treballant per la propietat. Álvarez de Juan ve a conclure que l’Ajuntament de Reus utilitzava Innova per evitar el control dels diners públics i que totes les peces del cas estan relacionades entre sí, fins i tot, la del CAP de Vila-seca.

Reusdigital / Grup de Diaris Digitals de Catalunya