.

.

TOTS 21

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha assegurat que el certificat europeu-19 donarà estabilitat als ciutadans. Foto: ACN

El govern espanyol preveu una recuperació del turisme aquest estiu i espera rebre 42 milions de visitants a l’acabar l’any. Així ho ha explicat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, durant una trobada amb la premsa per parlar sobre els nous reptes que encara el sector. Aquesta xifra suposaria acabar el 2021 amb més de la meitat de la registrada el 2019, en època pre-pandèmia. També ha assegurat que el certificat europeu-19 donarà estabilitat als ciutadans: “Davant la incertesa dels reptes de la pandèmia ens dóna un marc d’estabilitat perquè les persones es puguin moure sota principis de si estan vacunades o han presentat un test”.

En aquest sentit ha assegurat que la vacunació i el certificat europeu-19 “canvia” la forma en què les administracions s’enfronten als reptes de la mobilitat. Valdés apunta que Espanya està preparada per rebre turistes nacionals i internacionals i que aquests últims són els que determinaran el “vigor” de la recuperació del turisme, sobretot els de mercats propers com el britànic. En aquest sentit la ponent de l’informe sobre turisme sostenible, Cláudia Monteiro de Aguiar, ha assegurat que el certificat europeu no és discriminatori i protegeix les dades privades de titular: “La unió europea està a anys llum en termes de protecció de dades respecte a altres països”, ha afegit.

Tots els ponents de la trobada han coincidit a dir que és “important” una coordinació entre estats membres de la UE per aplicar les mateixes mesures. Segons els ponents, el certificat europeu-19 perdria sentit si els estats membres a banda poguessin aplicar mesures addicionals com per exemple quarantenes. També han coincidit en el fet que les PCR haurien de ser gratuïtes per a tots els ciutadans.

ACN