.

.

TOTS 21

El president del Consell Superior d'Esports a Tarragona. Foto: Mar Rovira

El president del Consell Superior d’Esports a Tarragona. Foto: Mar Rovira

El govern espanyol ha demanat a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que no torni a “donar l’espectacle” del divendres passat, quan la plana major de l’entitat va aplaudir la intervenció del seu president, Luís Rubiales, en la polèmica pel petó a la jugadora Jenni Hermoso, i que “estigui a l’alçada”. En una roda de premsa des de Tarragona, el president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, s’ha adreçat directament a Rubiales a preguntes dels periodistes, i li ha dit que, al seu parer, “hauria d’haver marxat el divendres“. Francos també ha contestat la vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz, que ha acusat el CSC d’actuar amb lentitud, tot recordant-li que és un organisme estatal sotmès a més directrius que la FIFA.

Francos també ha recordat a Sumar que la llei de paritat a les juntes de les federacions, que aquest matí exigia el portaveu de la formació, Ernest Urtasun, no entra en vigor fins a l’1 de gener del 2024.

El president del CSD està a l’espera del que decideixi el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD) a l’entorn de Rubiales, que ja ha estat suspès cautelarment 90 dies per la FIFA. El CSD va presentar la setmana passada una denúncia contra Rubiales davant del TAD i Francos ha anunciat que si és admesa a tràmit, la postura del Consell és que l’actual president de la RFEF sigui suspès “sine die” fins que es resolgui definitivament el cas.

El CSD no valora la vaga de fam de la mare de Rubiales

Francos ha estat preguntat també per la vaga de fam que aquest dilluns ha començat la mare de Luís Rubiales com a protesta pel que considera un linxament al seu fill. El president del CSD ha evitat valorar l’acció, tot assegurant que entra dins del “terreny personal”. Sí ha dit, en tot cas, que no s’imagina “una mare que no defensi un fill”.

Preocupat per la imatge del futbol espanyol

D’altra banda, el president del CSD també ha admès que està “preocupat” pel deteriorament que l’assumpte Rubiales pot haver causat en la imatge del futbol espanyol, en el context de la cursa que Espanya duu a terme amb altres països per organitzar el campionat mundial de futbol del 2030 conjuntament amb Portugal. “Estem pitjor situats que fa dues setmanes”, ha admès, per bé que ha confiat en poder donar la volta a la situació.

En aquest sentit ha revelat que avui mateix ha parlat amb el vicepresident de la FIFA per intentar “encarrilar” una situació que tampoc és “còmoda” per a l’organisme internacional. I alhora s’ha mostrat convençut que “un fet individual no pot emboirar un esforç col·lectiu”.

ACN