.

.

TOTS 21

Estat de la passarel·la de vianants ensorrada per la baixada de la riera de l’Alforja a Cambrils, en una imatge del 23 d’octubre de 2019. Foto: Jordi Marsal

El Govern ha autoritzat el Departament de la Presidència a concedir una subvenció directa de 326.203 a l’Ajuntament de Cambrils per fer front a les despeses d’arranjament dels danys ocasionats pel temporal del 22 i 23 d’octubre de l’any passat en infraestructures i equipaments municipals, com la passarel·la de la riera d’Alforja.

Aquesta aportació forma part de la partida de 14 MEUR provinents del fons de contingència que el Govern va aprovar el 9 de juny passat per atendre els ajuts a les infraestructures i equipaments de titularitat municipal malmesos a causa dels temporals Dana i Gloria. L’objectiu, apunta el Govern, és continuar donant resposta a les necessitats dels municipis i garantir la restitució dels serveis malmesos.

La Diputació concedeix 3,5 MEUR d’ajuts pels danys del Gloria en 35 municipis

Per la seva banda, la Diputació de Tarragona ha concedit ajuts a 35 municipis per restablir béns i serveis afectats pels forts temporals de finals de 2019 i el Gloria, al gener d’enguany. La institució destinarà 3,5 milions d’euros en aquest concepte.

La darrera concessió atorgada és de 793.499,40 euros i afecta a 26 municipis. Anteriorment s’han destinat 1,17 milions d’euros i el plenari de l’octubre va resoldre destinar 500.000 euros suplementaris a aquest tipus d’ajuts. Serviran per a obres de reparació d’instal·lacions d’aigua municipals, reposició de camins o carrers, reconstruccions de murs, impermeabilització de cobertes i altres millores en infraestructures malmeses.

ACN