.

El diputat Joan Ruiz

El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha alertat avui que els pressupostos generals de l’Estat per al 2015 “s’obliden” dels més de 17.000 tarragonins en situació de dependència considerada moderada (grau I) que l’any vinent haurien de disposar d’una prestació o servei d’acord amb el sistema d’atenció a la dependència.

Segons ha denunciat el diputat Joan Ruiz, “el que ha fet el PP amb els dependents no té nom… Primer, va ajornar l’entrada en el sistema de tots els nous dependents moderats fins al 2015, després va baixar les prestacions als cuidadors familiars, els va expulsar de la Seguretat Social, ha impulsat retallades sense precedents en matèria de dependència, etc. I tot això al mateix temps que es sacseja el discurs de la “miraculosa” recuperació econòmica. Però hi ha algú que entengui alguna cosa?”

En aquest sentit, el diputat tarragoní ha advertit que “en teoria, segons ha explicat el mateix Govern de Rajoy, el juliol de 2015 entra en vigor el dret a ser atesos per aquests 17.000 ciutadans valorats amb grau I. Ara bé, amb el pressupost presentat pel PP això serà del tot impossible perquè les inversions en dependència en congelen després d’haver-se reduït brutament en els darrers anys. Així doncs, com es pensen pagar les prestacions a aquests dependents moderats?”

Des de que el PP va guanyar les eleccions el Govern “ha deixat d’invertir més de 1.000 milions d’euros en dependència”, el que suposa una retallada d’un 37% en relació a la situació precedent, segons dades oficials del mateix Govern. Ara el ministeri ha anunciat que tan sols finançarà el 20% del total del sistema de dependència quan n’hauria de finançar el 50% segons la llei en vigor.

“A aquest desori cap sumar-hi els dependents de grau II i III que seguiran sense percebre les prestacions i serveis als que tenen dret per llei. Anunciarà el Govern una nova demora en la incorporació al sistema dels dependents moderats? I els diputats del PP per Tarragona? A què esperen per explicar els efectes devastadors de les seves polítiques que en aquest cap perjudiquen més de 17.000 famílies tarragonines? Què en pensa d’això el diputat Alejandro Fernàndez?”, ha conclòs el diputat socialista.