TOTS 21

Una vista de la planta d’Ercros. Foto: Ercros

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha aprovat la modificació de l’autorització ambiental de la fàbrica de Vila-seca I d’Ercros, sol·licitada per la companyia per ampliar la capacitat de producció de clor de la planta d’electròlisi amb tecnologia de membrana fins a les 120.000 tones a l’any i cessar l’activitat de l’actual planta d’electròlisi amb tecnologia de mercuri, que la llei prohibirà al desembre.

En un comunicat, Ercros ha afirmat que està posant tot el seu esforç per complir amb l’objectiu de posar en marxa la nova capacitat abans d’acabar aquest any per substituir en el termini legal l’actual planta de producció de clor amb tecnologia de mercuri, que té com a límit l’11 de desembre del 2017.

L’empresa química ha afegit que confia que les diferents administracions competents mostrin el mateix grau d’exigència amb tots els productors de clor per evitar una «greu interferència que distorsionaria les condicions de competència d’aquest mercat».

L’ampliació de la capacitat de la planta de producció de clor de la fàbrica de Vila-seca I s’emmarca en el pla estratègic d’inversions d’Ercros, el Pla Act, que preveu una inversió de 20 milions d’euros en aquesta planta entre el 2016 i el 2017.

El Pla Act també inclou altres actuacions a Vila-seca I, com la construcció d’una nova unitat de concentració d’insípida i l’ampliació de la capacitat de producció de les plantes d’hipoclorit sòdic i àcid clorhídric, que acaben d’entrar en funcionament «amb resultat satisfactori».