TARRAGONA 21

La consellera Meritxell Budó atén la premsa a Palau. Foto: ACN

El Govern no vol tancar les terrasses. La portaveu, Meritxell Budó, ha assegurat que l’executiu aposta per la «complicitat» amb el gremi de la restauració, i per evitar mesures «més dràstiques». Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau posterior al Consell Executiu, Budó ha demanat que el sector de la restauració sigui «més proactiu» i tingui «més cura». La consellera ha demanat que la gent tingui la mascareta posada a les terrasses i només se la tregui si menja o beu. D’altra banda, Budó ha justificat que el president, Quim Torra, anés dijous passat a la vista del Suprem a Madrid -tot i que no hi estava obligat- amb una comitiva de suport, malgrat la situació epidemiològica: «Era necessari», ha argumentat.

Torra ha demanat avui als departaments de Salut i Interior que, davant l’increment de contagis i de risc de rebrot a Catalunya, «s’extremin les precaucions» i s’adoptin les mesures «necessàries» per frenar l’expansió del coronavirus. Budó ha afegit a la roda de premsa que cal reduir l’activitat social, a més de donar seguretat jurídica i econòmica a les famílies amb infants a casa que hagin de fer quarantena.

La consellera de la Presidència considera «important» que es puguin aplicar mesures ràpides per garantir també el control de la gent que arribi a Catalunya des de regions més castigades ara mateix per la covid-19, com ara Madrid.

El Govern ha demanat controlar la temperatura dels passatgers d’aeroports i estacions de tren que venen d’indrets amb un índex més elevat de contagi. En aquest sentit, Budó manté que és «lògic» evitar desplaçaments a aquests territoris: «Evitem riscos. Té tot el sentit del món que es recomani no viatjar a Madrid», ha constatat.

ACN