.

Imatges de la presentació de l’escape room d’aquest matí.

L’Agència Reus Promoció, pilotada per Montserrat Caelles, ha presentat aquest matí les propostes destinades a revitalitzar amb nous continguts i conceptes el Gaudi Centre de la plaça Mercadal, coincidint amb l’empenta que suposa la finalització de l’estat d’alarma diumenge vinent. El més destacat, fins i tot per atrevit, és un escape room d’una hora de durada titulat ‘L’Enigma d’Atkesi Nazo’, que busca desvetllar claus de l’artista a través d’un japonès apassionat de la seva figura i “que abans de marxar deixa una caixa misteriosa”. Segons Caelles, “aquesta és una de les iniciatives que volen aportar a l’espai cultural un caràcter marcat per “vivències i percepcions” més que no pas merament “acadèmic” i estàtic, “com entenem un museu tradicionalment”. El metallenguatge de la iniciativa és ajudar a fer atractiu aquest equipament a un target de gent jove, que no té incorporat el Gaudí Centre a les seves rutines d’oci.

La graella de nova programació incorpora també “dues visites dinamitzades” que volen captar públic familiar rememorant l’època i el vessant més humà de Gaudí, i dos tallers destinats als més joves que serveixen per treballar ceràmica i marqueteria, Tot plegat una inversió 10.647 euros (en col·laboració amb la Diputació) que busquen “adaptar l’oferta als nous temps i fer l’experiència més variada i atractiva al perfil de públic que ens visita”.

En aquest sentit, i plenament conscient de la importància del món digital, Caelles també ha presentat “una plataforma en línia per comprar entrades al Gaudí Centre (ticket.reusturisme.cat, ja en actiu), que complementa el servei presencial i ajuda a calentar motors davant “el repte futur de la digitalització”.

Totes aquestes noves activitats, que continuen tenint el compliment de les mesures sanitàries anticovid com a prioritat, podran ser visitades aquest cap de setmana de manera gratuïta pels ciutadans reusencs.

Les noves activitats, al detall

Escape Room: El relat gira al volant de la visita realitzada al Gaudí Centre de Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l’obra d’Antoni Gaudí.

Abans de marxar va deixar una caixa misteriosa amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor que hi ha dins.
Per resoldre els enigmes cal que els participants s’involucrin amb l’exposició, manipulin els interactius i observin maquetes, imatges i altres elements.
Els participants hauran d’anar superant una sèrie de proves relacionades amb un concepte o àmbit de la vida i obra de Gaudí., Qui es converteixi en un expert en Gaudí com en Takeshi  i resolgui tots els enigmes podrà obrir la caixa.

La resolució de l’enigma permetrà l’obertura de la caixa del premi. Aquesta contindrà objectes promocionals o d’altres. L’activitat té la voluntat:

– D’oferir una proposta d’activitat diferent a les habitualment plantejades al centre.

– Apropar el Gaudí Centre i la figura de Gaudí al públic no habituat a visitar l’espai.

– Donar a conèixer alguns dels continguts del Gaudí Centre de manera a lúdica però rigorosa

– Interaccionar amb els continguts i recursos de l’espai.

– Promoure la part d’investigació, cerca, enginy, habilitat i capacitat d’organització per a resoldre l’escape room.

La durada de l’activitat es d’1 hora aproximadament i el màxim de participants es de 6 persones per grup, poden realitzar l’activitat simultàniament fins a 3 grups que fins i tot poden competir entre ells alhora de resoldre els enigmes.

Visites dinamitzades: Descobrim l’Antoni Gaudí. Del Geni a la persona. Es proposen dos tipus de visites dinamitzades, una adreçada a públic general i una altra per a públic familiar.

La finalitat es acostar la figura d’Antoni Gaudí a tots els públics i en especial al petit públic i donar a conèixer el Gaudí home dins del context del seu temps. Per tal de captar l’atenció del visitant esta previst presentaruna sèrie de reptes a les famílies a través d’àudios, imatges i altres recursos.

La proposta per públic general seguirà l’evolució cronològica de la vida de l’arquitecte, mitjançant recursos visuals, interactius i d’àudio, així com materials específics de la visita. Permetrà al visitant descobrir curiositats tant personals com de la seva obra que a vegades poden passar desapercebudes.

Aquestes visites complementen les visites guiades que s’ofereixen actualment al Gaudí Centre i es basen en:

  • Acostar curiositats tant personals com de l’obra de Gaudí que poden passar desapercebudes.
  • Posar èmfasi en la persona de Gaudí, el seu context històric, les ciutats on va viure, les persones del seu entorn i el Gaudí més personal.
  • Donar un punt de vista diferent als continguts, maquetes i recursos del Gaudí Centre.
  • Aportar una sensació o aspecte més vivencial i sensorial per al visitant i no tan formal o acadèmica.

Aquestes visites tindran una durada d’una hora aproximadament, amb grups màxims de 20 persones i tindran el mateix preu que l’entrada al museu, no suposant així un increment del preu per a l’activitat.

Tallers creatius: Els tallers pretenen a partir de la possibilitat de manipular diferents materials  i utilitzar diferents tècniques. Acostar les arts decoratives pròpies del modernisme de forma experiencial, tot establint paral·lelismes entre el taller realitzat i exemples que podem trobar a la ciutat de Reus, amb la voluntat d’aproximar el patrimoni.

Aquests tallers tenen per objectiu:

 Donar a conèixer algunes tècniques pròpies de les arts decoratives del modernisme.

 Donar a conèixer el patrimoni de la ciutat d’una forma més significativa.

 Ser un complement a les visites al Modernisme de Reus i al Gaudí Centre.

Es realitzen dos tallers manipulatius:

  • Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?

Taller de ceràmica.
Cada participant realitza una rajola vidriada a partir de la tècnica de la trepa. Es treballa a partir d’una versió simplificada d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat.

  • Convertim-nos en ebenistes per una estona. Som-hi!!!!!!

Taller de marqueteria
Es realitza un taller de marqueteria a partir de xapes de fusta que els participants han de tallar amb tisores i combinar segons els motius modernistes emprats per artesans a la nostra ciutat.

Durada de cada taller: 1 hora
Grups: recomanable màxim 15 pax
Edats recomanades a partir de 5 anys
Preu: 5€ per participant

J.S. / Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */