.

.

TOTS 21

Un moment de la col·locació de la primera pedra

Un moment de la col·locació de la primera pedra

L’edifici Blanc de La Muntanyeta, al barri de Bonavista, destinat a centre de dia d’afectats de paralisi cerebral, ha viscut una jornada molt especial, amb la col·locació de la primer pedra, que ha tingut lloc aquest migdia amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa. El projecte de rehabilitació de l’antic institut de Bonavista compta amb diverses subvencions d’institucions i entitats.

El nou centre de dia de la Muntanyeta, que es vol que ja obri portes de cara al proper curs a les noves instal·lacions de Bonavista. Les obres de la planta baixa i dels exteriors de l’Edifici Blanc han estat adjudicades a l’empresa Carbonell Figueras per un import de 2,9 milions d’euros. La previsió és que els treballs s’enllesteixin en un màxim de 8 mesos.

L’actuació arriba després de les tasques prèvies a l’immoble, que van finalitzar al febrer. El que s’inicia ara és la fase 1, que afecta la planta baixa. Allà s’hi ubicarà el centre ocupacional, de 50 places, que són les que hi ha a la seu actual de l’Oliva més algunes de noves que es podran oferir. També s’habilitaran 12 places de residència amb assistència integral als usuaris. A més, disposarà d’una àrea de teràpies amb espais com la sala multisensorial, de psicomotricitat i de teràpia amb animals, a banda d’una sala polivalent i altres recursos.

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La seva finalitat és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i etiologies similars.

Seguirà ampliació