TARRAGONA 21

Ramon Agulló, gran cineasta de l'Hospitalet de l'Infant

Ramon Agulló, gran cineasta de l’Hospitalet de l’Infant

Els usuaris de les biblioteques de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja tenen disponible per al préstec el fons audiovisual de Ramon Agulló. El recull dels curtmetratges d’aquest gran aficionat al cinema i veí de l’Hospitalet de l’Infant s’ha editat en dos dvd’s amb les pel·lícules que va realitzar entre els anys seixanta i la primera meitat dels vuitanta. Des d’aquest mes de juny el públic trobarà disponible el fons a les biblioteques del municipi.

Tot aquest fons, amb una quinzena de pel·lícules amb una durada que oscil·la entre els 15 i els 25 minuts, s’ha digitalitzat i editat, de manera que posa a disposició del públic prop de quatre hores de cinema de gèneres diversos, fins i tot de dibuixos animats.

Ja al mes de gener, l’Ajuntament de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant va retre homenatge a Ramon Agulló en agraïment per haver fet donació de tot el seu fons a l’ajuntament, i es va organitzar una exposició que sota el títol “La mirada de Ramon Agulló Solà” va fer públiques gran part d’aquestes obres.

Localitzacions tan properes com el propi Hospitalet de l’Infant o les ciutats de Tarragona i Valls, i el fet que els propis habitants d’aquests municipis en siguin els protagonistes atorguen al fons de Ramon Agulló el valor afegit d’ésser testimoni de la vida i la societat de dues dècades senceres del segle XX.