.

Flamerada a la zona del flanc oest de l'incendi de Tivissa. Foto: ACN

Flamerada a la zona del flanc oest de l'incendi de Tivissa. Foto: ACN

Els Bombers han estabilitzat al voltant de tres quarts de vuit del vespre l’incendi forestal de Tivissa (Ribera d’Ebre), que ha cremat 830 hectàrees de pi blanc i matoll, segons l’últim recompte oficial.

Aquesta tarda ha començat a ploure en algunes zones de l’incendi i els Bombers confien que les condicions meteorològiques contribueixin en les tasques d’extinció del foc, que crema des de diumenge la tarda. Els Bombers han centrat els esforços sobre el flanc dret, on el foc s’està combatent amb mitjans aeris, treballs manuals i maquinària pesada. L’incendi ha obligat a desallotjar una cinquantena de persones desallotjades de manera preventiva, de 28 masos de la zona.

L’incendi de Tivissa (Ribera d’Ebre) continuava fora de control aquesta tarda. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que ha començat a ploure molt dèbilment en algunes zones de l’incendi i que la marinada no hi bufa amb gran intensitat.

Abans que el foc es trobés controlat, el delegat s’havia mostrat “raonablement satisfet” perquè el foc avançava “a poc a poc” i confiat que milloressin les condicions climatològiques per tal de poder donar “notícies més encoratjadores”. L’incendi s’està combatent amb mitjans aeris, treballs manuals i maquinària pesada, especialment al flanc est, que és el que té més potencial de creixement.