.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la façana de l’Audiència de Tarragona. ACN

El pròxim dimecres 9 de desembre, la secció segona de l’Audiència Provincial jutjarà una persona acusada de quatre delictes continuats d’abús sexual a menors de setze anys i de quatre delictes continuats d’inducció a la prostitució a menor de setze anys.

Els fets van ocórrer a Reus entre els anys 2016 i 2019. Segons el fiscal, l’acusat, monitor d’esports en el Consell Esportiu del Baix Camp, de manera reiterada, va sol·licitar la realització de comportaments de naturalesa sexual a canvi d’una contraprestació pecuniària a quatre menors d’edat. A més a més, va abusar sexualment en diverses ocasions de les menors en qüestió.

La fiscalia demana per a l’entrenador una pena de 43 anys de presó. A més, sol·licita que no pugui apropar-se a les víctimes a menys de 200 metres ni comunicar-se amb elles per períodes que oscil·len entre els 14 i els 20 anys. També planteja inhabilitar-lo per feines o professions, remunerades o no, que impliquin un contacte regular i directe amb menors.

En concepte de danys morals, la fiscalia també reclama que indemnitzi les menors amb imports que oscil·len entre els 6.000 i els 15.000 euros (51.000 en total). El cas està previst que es jutgi dimecres i dijous de la setmana que ve a l’Audiència de Tarragona.

El relat de la Fiscalia

Segons l’escrit d’acusació a què ha tingut accés l’ACN, la primera víctima va començar a patir abusos quan tenia 10 anys. El 2016, quan la nena es trobava ingressada a l’hospital després de patir un accedir, el processat li va fer una visita en la seva condició d’entrenador de l’equip de futbol de l’escola Eduard Toda. Aprofitant que la mare va sortir breument de l’habitació, li va fer tocaments als pits i al maluc, intentant arribar a la zona vaginal sense aconseguir-ho per la negativa de la nena, que ho va explicar a la mare. A més, segons la fiscalia, el 2018 la nena va iniciar una relació sentimental amb un parent de l’investigat, motiu pel qual coincidien habitualment al domicili d’ell. Quan la nena tenia 12 o 13 anys, apunta la fiscalia, va proposar-li en diverses ocasions -en persona o a través de les xarxes socials- participar en comportaments sexuals a canvi de diners, a la qual cosa la menor no va accedir.

Els fets corresponents a la segona víctima es remunten a l’estiu de 2017 quan la nena, tutelada per la DGAIA, tenia 11 anys. La menor solia acudir al domicili de l’acusat juntament amb una altra nena -la tercera víctima- i el nuvi d’aquesta, que alhora és parent llunyà de l’home. L’escrit del fiscal recull que, en una ocasió, mentre la menor dormia, l’home li va fer tocaments a la zona genital i que durant el 2017 i 2019, de forma reiterada, la menor va accedir “voluntàriament” a proposicions de caràcter sexual per les quals l’investigat li donava 20 o 50 euros. En una ocasió, segons la fiscalia, tot i la negativa a fer-li una fel·lació a canvi de 50 euros, l’home la va obligar.

Pel que fa a la tercera víctima, la fiscalia relata que entre 2016 i 2019 l’acusat va proposar-li diverses vegades tocaments en braços, cames i zones genitals, estant la menor despullada, a canvi de 20 o 30 euros. En algunes ocasions, afegeix, la nena masturbava l’acusat, ja fos al domicili d’ell, o a les instal·lacions esportives del col·legi Eduard Toda de Reus, a les quals l’acusat tenia accés en la seva condició d’entrenador de futbol del Club Esportiu Inter de Reus. La menor, assenyala fiscalia, hi accedia per tal de poder continuar veient el noi, parent llunyà de l’acusat, amb qui mantenia una relació. El ministeri públic afegeix que, “no obstant va accedir voluntàriament a aquests comportaments sexuals a canvi de diners”, en una ocasió, el 2018, va obligar-la a seguir amb els tocaments malgrat que ella no volia.

Finalment, la quarta víctima vivia des de petita al domicili de l’acusat i en el moment dels fets treballava per a l’home cuidant la mare d’aquest. Durant els anys 2017 i 2018, apunta, quan ella tenia 15 anys, l’home li va proposar “insistentment” fer-li tocaments a canvi de 30 o 50 euros als quals la menor es negava. Finalment, però, va accedir-hi a mitjan 2018, quan ja tenia 16 anys. Van ser unes cinc o sis ocasions, descriu el fiscal, en les quals la víctima feia massatges a l’acusat mentre ell li feia tocaments als pits a canvi de 50 o 70 euros.

Familiars de les víctimes i la Generalitat -en el cas de la menor tutelada- van interposar denúncia a la comissaria dels Mossos de Reus entre els mesos de gener i març de 2019. El 17 de gener de 2019 el jutjat d’instrucció va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home

Redacció – Roger Segura