.

.

TOTS 21

El festival retrà homenatge a Montse Carulla. Foto: Cedida

El FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada, projectarà més de 90 produccions, repartides entre les diferents categories. La 13a edició del festival, que l’any passat es va suspendre per la pandèmia, tindrà lloc del 5 i el 13 de juny amb un format híbrid.

Les sessions presencials es limitaran a un únic llargmetratge de ficció al dia al pavelló de Roda de Berà, habilitat per a l’ocasió. La resta de projeccions es podran veure a través de la plataforma TV3 a la carta, que oferirà un espai propi del festival, una fórmula que la direcció del festival es planteja mantenir en futures edicions. Entre les novetats destaca l’homenatge a la presidenta d’honor del certamen, la desapareguda Montserrat Carulla.

Aquest dimecres s’han presentat, de forma telemàtica, les novetats d’aquesta 13a edició del FIC-CAT de Roda de Berà, amb la presència del seu director, Antonio Barrero; el director de TV3, Vicent Sanchis; i Santi Lapeira, director de ‘Tocats pel foc’, la pel·lícula inaugural del certamen.

Barrero ha desvetllat algunes de les novetats d’enguany, com l’homenatge que el FIC-CAT li retrà a la seva presidenta d’honor: l’actriu Montserrat Carulla. L’acte tindrà lloc el mateix dia de la inauguració, el dissabte 5 de juny a les vuit del vespre, al pavelló poliesportiu municipal. L’homenatge comptarà amb la participació de familiars, així com amb un gran nombre de companys de jurat i de professió.

Barrero també ha explicat que enguany hi ha un total de 92 produccions repartides entre les diferents categories. Tot seguit, tindrà lloc la presentació de ‘Tocats pel foc’ , de Santi Lapeira, amb presència del propi director i amb els actors Sergi Cervera i Jordi Cadellans i de l’actriu Belén Fabra.

Aquesta edició del FIC-CAT tindrà un format híbrid entre projeccions presencials i online. Les presencials tindran lloc al mateix pavelló poliesportiu, on cada dia a les vuit del vespre es podrà veure un llargmetratge. La resta de produccions seleccionades es podran visualitzar mitjançant TV3 a la carta, gràcies al conveni entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el FIC-CAT.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha afirmat: “Tenim una sèrie d’objectius comuns, que són reactivar la cultura, incentivar la indústria audiovisual del país i donar la màxima visibilitat al cinema que es produeix en català que, per desgràcia, no és gaire”.

Per la seva banda, el director del festival, Antonio Barrero, ha destacat que amb aquesta plataforma online el festival podrà obrir-se a un públic nou i ha assegurat que “les projeccions online han vingut per quedar-se”, no sols al FIC-CAT sinó també a la resta de festivals.

En el cas dels treballs de la categoria Jove 48 Hores, el visionat serà a través de la plataforma YouTube. La companyia de cabaret Els Capdevila serà l’encarregada de conduir la gala de cloenda, el dissabte 13 de juny a les set de la tarda al pavelló. Totes les projeccions seran gratuïtes. Només caldrà invitació per accedir a la inauguració i a la cloenda del FIC-CAT, festival coordinat per l’Ajuntament de Roda de Berà.

Redacció – ACN