TOTS 21

Àngel Sala (esquerra), director del Festival de Sitges, serà present a Roda de Berà per presentar la secció. Foto Cedida

El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el FIC-CAT han renovat el seu acord de col·laboració, fet que permet al festival rodenc donar visibilitat al cinema fantàstic realitzat al nostre país. En aquest sentit, l’acord permet al FIC-CAT programar títols de ciència ficció, terror i fantasia que hagin passat per Sitges, i consolida una col·laboració que permet difondre i posar de manifest la importància que té el cinema fantàstic dins l’audiovisual català i, d’aquesta manera, contribuir a la seva visibilitat.

L’espai Pantalla Sitges serà novament present al FIC-CAT, per sisè any consecutiu, apadrinat pel Festival de Sitges. La pel·lícula triada per a l’edició d’enguany és ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, guanyadora del Gran Premi del Jurat a la darrera edició del Festival de Sitges, i que es podrà veure al Pavelló poliesportiu de Roda de Berà dissabte 12 de juny a les vuit del vespre. Com cada any, l’entrada serà lliure i, Àngel Sala, director del Festival de Sitges, serà present a Roda de Berà per presentar la secció i per seguir de prop el desenvolupament del FIC-CAT. Sala és coneixedor del Festival, ja que ha format part del Jurat i ha estat present en diverses edicions.

‘La vampira de Barcelona’ és una coproducció de Brutal Media, Filmax i TV3, i està interpretada per Nora Navas, Roger Casamajor, Bruna Cusí, Núria Prims, Sergi López, Francesc Orella, Mario Gas, Francesca Piñón o Pablo Derqui, entre altres. Inspirada en la història d’Enriqueta Martí, coneguda com “la vampira del Raval”, la pel·lícula va ser la gran triomfadora dels darrers Premis Gaudí, en què va aconseguir cinc guardons: Millor Pel·lícula, Millor Direcció Artística, Maquillatge i Perruqueria, Vestuari i Efectes Visuals.

‘La vampira de Barcelona’ es projecta al FIC-CAT 2021 fora de competició.

Redacció