.

Els impulsors del festival, aquest matí en roda de premsa. Foto: Eloi Tost

El festival Tarragona Sona Flamenc incorporarà la rumba en la seva quarta edició. El certamen se celebrarà del 18 de març al 3 d’abril i comptarà amb més d’una vintena d’activitats entre concerts, formació i accions participatives. Entre les actuacions més destacades hi ha les de Maruja Limón o Josemi Carmona Quartet, així com la presència d’artistes del Camp de Tarragona com Inés Rubio. Per la seva banda, la cantaora Mayte Martín oferirà dues classes magistrals de flamenc el 26 i el 27 de febrer a la Sala Kesse. Una de les novetats és el Rumbòdrom, un espai que s’instal·larà a la plaça Corsini el 2 d’abril en el qual es convidarà tothom a ballar i cantar i que comptarà amb la presència de Miranda Alfonso, Carmen Muñoz i Marina Paje.

Després que l’any passat se celebrés una edició híbrida a causa de la pandèmia, enguany es recupera la presencialitat al 100%, amb activitats participatives i al carrer. “Sumem una àmplia oferta formativa”, ha destacat Kike Colmenar, director del festival. Colmenar ha destacat que els cursos i les classes magistrals sempre han estat importants per al certamen, especialment pel paper destacat que hi tenen les escoles de flamenc de la ciutat. Les classes més destacades les oferirà Mayte Martín, que impartirà un curs per a neòfits “que ajudarà a entendre bé i millor el flamenc”, ha indicat el director. El director també ha indicat que volen potenciar els artistes locals “per descobrir-los i donar-los suport” així com obrir-se “als nous talents de Catalunya”, com Maruja Limón o Ana Brenes.

Tarragona Sona Flamenc es desenvoluparà principalment durant tres caps de setmana, amb una intensitat creixent. Així, el darrer hi haurà el Rumbòdrom i, a continuació, es farà una ‘flashmob’, també a la plaça Corsini. Les entrades del festival es posaran a la venda el proper 23 de febrer tant a través d’entrades.tarragona.cat com presencialment a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual. Tot el detall de la programación es pot consultar al web i també a través de l’app TGN Agenda.

El cartell 

La imatge del festival ha estat realitzada per la jove dissenyadora tarragonina Judith Guinovart Pons, que ha donat tot el protagonisme a  la cadira. L’autora considera que la cadira o el fet d’asseure’s connecta tant amb el públic com amb l’escenari, i ho relaciona directament amb la màgia del directe. A més a més, les cadires es vinculen amb l’origen del flamenc, ja que a Andalusia hi ha una llarga tradició de treure la cadira al carrer per conversar amb els veïns i les veïnes. 

Eloi Tost / Redacció