.

.

TOTS 21

Vàlius, un duet de cançó punk format per Gerard Segura i Pol Serrahima. Foto: © Irena Visa

El proper mes de juliol en el marc del programa Cultura de carrer la conselleria de Joventut ofereix el Festival Sota La Palmera, que sumen un total de 40 espectacles totalment gratuïts amb reserva d’entrada. Estaran disponibles a partir del dijous 10 de juny. 

Com a novetat, dins del marc del festival neix el Cicle Margalló. Tots els dimarts de juliol a les 20h portarà a diferents espais de la ciutat una mostra del treball de joves artistes, que podran així exhibir les seves creacions. Partint d’accions musicals i de dansa, peces breus, en algun cas motivant-ne la fusió de llenguatges artístics, es permetrà descobrir persones joves creadores amb inquietud i de valor emergent.  El Festival Sota la Palmera apadrina aquest nou cicle com un espai catalitzador de la creació artística al carrer i als espais públics. Una connexió necessària per tal de recuperar carrers i places com a circuit d’exhibició cultural. Així doncs, el Passeig Arqueològic, el Teatre Romà, el Centre Cívic de Torreforta i la Casa Canals seran els escenaris que acolliran els espectacles.

La programació

La model, música. Dimarts 6 juliol a les 20h al Passeig Arqueològic 

Si us diem que un paio mig emo amb samarretes de Slipknot i un xaval mig pelat fan de crim han fet un grup prenent com a referents els grups de l’onada de pop en català que van encapçalar Mishima i Manel, com us quedeu? No només això, sinó que a sobre són bons. Escolteu-los abans que TV3 i la beca Erasmus els espatllin.

col·labora: Museu d’Història de Tarragona

Cia Jove Endantza, dansa. Dimarts 13 juliol a les 20h al centre cívic de Torreforta 

La Companyia Jove de Dansa dirigida per Amaia Dorronsoro treballa els estils de Dansa Clàssica i Dansa Contemporània, deixant la porta oberta a coreografies innovadores i alternatives. Aquesta proposta és un viatge a través de la color i del moviment. Els colors interaccionen, es barregen i suggereixen sentiments, continuïtat, moviment. Els cossos es submergeixen en el quadre, braços i cames tracen pinzellades i creen emocions. Aquesta peça està inspirada i creada per a l’exposició Un color porta a l’Altre de la pintora Marta Balañá.

coorganitza: Ballet Amaia Dorronsoro

col·labora: Xarxa de Centres Cívics de Tarragona

Cia La Latente, dansa. Dimarts 20 de juliol a les 20h a Casa Canals 

La jove cia La Latente, presenta la peça de dansa “Buscadores”. Shimriti és la dona que camina cap a la saviesa; en el seu recorregut ens porta amb ella. De la mateixa manera, el nostre moviment busca acostar-te al saber, i junts donar forma i corporalitat a una corrent de pensament. Moviments basats en el llibre Shimriti de Jorge Bucay.

coorganitza: cia La Im.perfecta Dansa

col·labora: Museu d’Història de Tarragona

Banda juvenil de la BUMT, música. Dimarts 27 de juliol a les 20h al Teatre Romà 

Aquesta formació tan nostra portarà al cicle la banda juvenil, que de ben segur ens farà gaudir de la música per a tots els públics i amb ressò de la festa major d’estiu.

coorganitza: Banda Unió Musical de Tarragona

col·labora: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Nova incorporació al festival 

Tot i que la programació del Festival ja es va presentar, darrerament s’ha pogut incorporar un concert més a càrrec del grup Vàlius, un duet de cançó punk format per Gerard Segura i Pol Serrahima; que seran a la Palmera el 24 de juliol a les 21h, amb Caïm Riba.

Formats en un concert de Les Aus, al començament eren tres, però de seguida van convertir-se en un duo de guitarra i bateria. Beuen del punk més nerviós (Desperate Bicycles, The Fall) i del folk més descarnat (Pau Riba, Raimon) i insisteixen en l’ètica del “fes-t’ho tu mateix”. Des de 2010, passegen pels escenaris una aposta musical austera, de mínims, però inquieta i encuriosida.

Recordar que a banda del grup Vàlius i com a caps de cartell del Festival Sota La Palmera, hi figuren els Sense Sal, Núria Graham, Beth o Caïm Riba; però també amb aportacions del territori com Cultrum o Bulkak. D’altres artistes a destacar son les tarragonines Red California i les valencianes, Maluks.

INFORMACIÓ PRÀCTICA  

Dates:  

De l’1 al 31 de juliol, de dimarts a dissabte

Horaris:  

Cicle Margalló. A les 20h. Obertura de portes 19h

Festival Sota La Palmera. A les 21h. Obertura de portes 20h

Entrades i tota la informació:  

Tots els espectacles son gratuïts. Aforament limitat amb reserva d’entrades i invitacions. A partir del 10 de juny: www.tarragonajove.org/sotalapalmera  

Redacció