.

El primer festival de música pop en clau familiar es va iniciar el 2011 al passeig de palmeres de Tarragona i des de llavors ha presentat nou edicions del Festival Minipop, dues edicions del Minipop Sant Magí i un Minipop de Tardor. Foto: Minipop

“El Minipop diu adeu”. L’equip organitzatiu del festival ha fet públic aquest dilluns un comunicat en el qual confirma que dona per acabada una etapa d’11 anys formant part de l’agenda cultural de Tarragona, els dos darrers adaptant-se a les limitacions imposades per la pandèmia. Segons es pot llegir a la nota, “la intenció inicial de l’organització era començar una nova etapa del festival, amb una nova ubicació, i que també tingués presència al llarg de l’any a través de petits concerts repartits en diferents racons de la ciutat. Però el nou projecte, tal i com estava plantejat, requeria d’una infraestructura i uns recursos que malauradament no s’han pogut aconseguir. Per aquest motiu l’equip ha decidit tancar definitivament aquesta etapa i plantejar-se noves iniciatives”.

“Ens volem quedar -continua el comunicat- amb l’orgull de la feina feta. El Minipop ha sigut un projecte molt estimat per la gent i moltes iniciatives posteriors han incorporat aquesta manera d’entendre la cultura contemporània en família que vàrem començar fa més d’onze anys. I és que el Minipop no desapareix del tot. Queda el llegat que ha deixat a la ciutat de Tarragona i a les nostres comarques, demostrant que és possible una altra manera d’entendre, de fer i de gaudir la cultura en família, junts petits i grans”.

Ara “tanquem una etapa que obre altres possibilitats. Aquest comiat és el punt de partida per continuar inventant projectes, proposant iniciatives més sostenibles i de petit format, cooperant amb altres entitats i institucions i gaudint com sempre de la feina col·laborativa i creativa en equip. Volem seguir treballant per la cultura, apostant per projectes que siguin més sostenibles en recursos econòmics, humans i tècnics”.

Onze anys d’història i de cultura en família

El primer festival de música pop en clau familiar es va iniciar el 2011 al passeig de palmeres de Tarragona i des de llavors ha presentat nou edicions del Festival Minipop, dues edicions del Minipop Sant Magí i un Minipop de Tardor. Per aquestes edicions hi han passat més de 100 artistes, entre els quals cal destacar Mishima, Suu, El Petit de Cal Eril, Núria Graham, Joana Serrat, Love of Lesbian, Carlos Sadness, The New Raemon, The Crab Apples o Ferran Palau. Una aposta que, a més, s’ha complementat amb altres disciplines artístiques, combinant música, art visual i plàstic, literatura, teatre i cinema.

Tant la nostra directora, Núria Serrano, com tot l’equip, “no volem acomiadar aquest projecte tan il·lusionant sense remarcar l’agraïment profund al públic que ha omplert totes i cadascuna de les edicions del festival. Volem agrair de tot cor el suport que hem rebut al llarg de tots aquests anys de totes les persones, voluntaris, institucions, entitats i patrocinadors que han fet possible el festival. Però sobretot a vosaltres, el nostre públic, els que ens heu acompanyat des del primer any i els que us heu anat incorporant al llarg de les edicions. El vostre caliu és el que ens ha fet seguir any rere any amb aquest projecte”.

Què fer amb les entrades que havien de ser pel Minipop 2022?

L’organització afirma a la nota de premsa que “som conscients que hi ha desenes de persones que encara guardeu l’entrada del Minipop 2020, que havia de servir per aquest 2022. Per això hem establert un sistema per poder-les retornar, depenent si les vau comprar online o físicament. Les persones que les vau comprar online rebreu el reemborsament dels diners automàticament a partir d’aquest dimarts, 8 de febrer a la mateixa targeta o compte corrent on vàreu fer la compra”.

Les persones que tinguin entrades físiques comprades a qualsevol dels punts de venda del Minipop (Shiva Records, Batabat, El Lloro, To2bb o l’Espiga d’Or) han d’enviar un correu electrònic a info@minipop.cat indicant:

  1. Nom i telèfon
  2. Nombre d’entrades retornades
  3. Número d’entrada
  4. Establiment on vau comprar l’entrada
  5. Fotografia de les entrades

Una vegada enviada aquesta informació es procedirà a fer el retorn de la totalitat de l’import a través de Bizum. “Si preferiu que se us retorni mitjançant una transferència bancària, haureu d’afegir el número de compte al correu electrònic. A més, hem posat a la disposició el número de WhatsApp 695 494 001 per qualsevol pregunta o incidència”, conclou la nota.

La consellera de Cultura lamenta la decisió

Per la seva banda, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha lamentat la decisió de l’organització. Solé ha explicat que el consistori enguany mantenia l’aportació de 20.000 euros que havia fet els darrers anys, però que no tenia capacitat d’incrementar-la per “cobrir la proposta ambiciosa” del Minipop.

La consellera ha indicat que no hi havia una xifra tancada sobre quants diners calien per a la nova etapa que es plantejava. Amb tot, ha agraït la “tasca d’aquests anys que han imposat un model ludicofestiu familiar replicat a altres ciutats” i que Tarragona “no vol perdre”. Així, la voluntat és incloure dins la programació de l’oferta cultural del consistori propostes que puguin cobrir el buit que ha deixat el Minipop.

Redacció / ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */